Speltips inför Manchester City – Brighton 31/8: Enkel vinst

Simon Pålsson Publicerat: 30 augusti 2019

Det blir ett givet favoritspel inför lördagens heta möte mellan Manchester City och Brighton med Graham Potter i spetsen. Matchen spelas den 31 augusti 2019.

Annons:

Det har inte tagit mer än ett par omgångar för att inse att det Manchester City som tar sig an den här säsongen verkligen menar allvar igen. Poängtappet mot Tottenham var både ologiskt och orättvist, men i övrigt måste man se på deras inledning som en riktig smällkaramell.

Å andra sidan har Graham Potter fått en fin start på sin sejour i Brighton. För första gången är han ansvarig för ett lag i Premier League och det känns som någonting som han kan hantera. Det allra mesta pekar i alla fall på att så är fallet. Det är imponerande på så många nivåer att han tagit den stora resan.

Men när han på lördagen tar sig till Etihad Stadium i Manchester för att ta sig an Manchester City är frågan om han kan göra så mycket åt saken. Är inte klasskillnaden lite för stor? Det är i alla fall den omedelbara känslan så här på förhand, lite från avstånd.

Annons:

Tufft läge för Graham Potter

Det går inte att blunda för att Manchester City med största sannolikhet är det lag i hela Premier League – för att inte säga hela världen – som har den allra bredaste truppen med mest kvalité på bänken eller rent av på läktaren. Därför är det inte så oroande att laget nu saknar ett par tunga pjäser inför lördagens match. Benjamin Mendy, Leroy Sané och det som var Copa Americas stora utropstecken, brassen Gabriel Jesus, står uppsatta som skadade i den officiella förhandsrapporten. John Stones är samtidigt osäker till spel.

Men om vi ska vara helt ärliga – spelar det här någon roll? Det här är spelare som inte ens hade behövt ta plats i startelvan. Frågan är om ens någon av nämnda spelare gör det om Pep Guardiola ska formera sitt allra starkaste, allra bästa lag? Det är inte säkert.

Då är det betydligt mer oroväckande för bortalagets del att flera spelare nu är borta. Graham Potter har fått bra fason på sitt lag direkt och såg också till att vinna Ligacupens möte nu i veckan. 2-1 mot Bristol City trots en rejäl rotation ger bra boost till bänkspelarna och andra reserver. Med det sagt är Florian Andone nu avstängd efter sitt röda kort förra helgen. José Izguierdo, Ezequiel Schelotto och Yves Bissouma kommer inte heller spela. Märk väl att ingen av nämnda spelare har kunnat spela någon match än.

Med 16 vinster på sina 17 senaste ligamatcher är Manchester City helt enkelt för bra. Det är inte här som Graham Potter ska göra sin röst hörd.

Manchester City -2,5 spelas till 1,78 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Manchester City -2,5
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  16:00, lördag 31/8
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

div id=”lasarna”>