Speltips inför Manchester City – Everton 1/1: Nyårsskräll på gång

Spelbloggare Publicerat: 31 december 2019

Everton har fått upp farten, stått starkt och de två matcherna under Carlo Ancelotti har båda summerats i vinster. Kan de ställa till med problem för Manchester City på Etihad Stadium? Smaka på den här nyårskaramellen till speltips!

Annons:

Det är en nästan helt full omgång som ska utspelas från Premier League under nyårsdagen, Liverpool – Sheffield United exkluderad. De spelar istället under torsdagen, dagen därpå.

Bland matchutbudet hittar vi Manchester City – Everton, 18:00 och visad på Viasat Premium. Mästarna, redan nu avhängda från titelstriden, kan förstås känna viss hopplöshet över situationen de hamnat i, men kan inte annat än att fortsätta trumma på. Tillbaka på vinnarspåret sedan den bittra förlusten mot Wolverhampton Wanderers, där 2-0 blev till 2-3, var man senast mot Sheffield United (2-0). Stabilt, inte jättesprudlande.

Evertons svar på den svaga hösten och vintern var att kasta ut tränaren Marco Silva. Tillfälligt tog Duncan Ferguson över och passande till Boxing Day kom Carlo Ancelotti in – och då har man fått ny kraft att avancera framåt, uppåt i tabellen; värjt undan Burnley samt Newcastle United med uddamålen.

Under det nya ledarskapet – kan Everton öppna det nya året tillika decenniet med en storskräll? Onekligen finns förhoppningen att laget även i de stora matcherna ska kunna leverera med Ancelotti, med sin erfarenhet och sina stora framgångar, vid rodret. De har redan lyft ett antal platser i tabellen till följd av resultaten och kan absolut inte viftas bort från diskussionen om Europa.

Hemmakeepern Ederson är tillbaka från sin avstängning och kommer med all säkerhet ta plats mellan stolparna. Annars saknar Manchester City Leroy Sané samt Aymeric Laporte. Osäkert är det kring statusen på John Stones och David Silva. Gästernas skadelista är prydd av Alex Iwobi, André Gomes, Jean-Phillippe Gbamin, Cuco Martina och med osäkerhet över Morgan Schneiderlin liksom Beni Baningime.

Annons:

Ny energi under nytt ledarskap

Det har blivit svårt att lita blint på Manchester City, som man kunde under fjolåret, och trots seriens i särklass bästa trupp – på pappret – har titeldrömmarna redan släckts och de har fallit som storfavoriter vid upprepande tillfällen.

Nu följdes förvisso 2-3-förlusten mot “Wolves” upp med en 2-0-vinst över Sheffield United senast – men den satt ändå en bit inne och prestationen var knappast den bästa vi sett dem göra.

Vår profetia är att Everton, med den nya energin som tillkommit med tränarbytet, kan ställa till med grova problem för Manchester City, bortaplan till trots, och att hemmafavoritskapet blivit därför blivit något stort. Blir en tajt historia på Etihad Stadium?

Vårt speltips inför matchen blir Everton +2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med två baljors marginal – till oddset 1,74 hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få 250% extra i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Everton +2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,74
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:30, onsdag 1/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:


Annons: