Speltips inför Manchester City – Leicester City 6/5: Guldrycket

Simon Pålsson Publicerat: 6 maj 2019

Tre poäng. Det är målet inför måndagens möte med Leicester City i Premier League för Manchester City. Dags för speltips? Ja, den 6 maj smäller det.

Annons:

Liverpool gjorde vad som förväntades av laget och tog tre poäng – om än väldigt knappa sådana – i helgens möte borta mot Newcastle. Det gör att pressen fortsatt är på Pep Guardiola och hans mannar när laget på måndagskvällen spelar årets viktigaste match hittills – Leicester City hemma.

Med två omgångar kvar att spela av Premier League är allt som krävs av laget två vinster för att ännu ett ligaguld ska hamna i Manchester. Att vinna mot Leicester City gör att laget tar med sig ett övertag i toppen av Premier League inför den sista, avslutande omgången nästa helg som är helt ointagligt om laget tar en trepoängare då också. Då kvittar det att Liverpool också fortsatt vinna och vinna och åter vinna.

Formen är dessutom väldigt god hos Manchester City och om vi bortsett från debaclet i Champions League-kvartsfinalen mot Tottenham finns det inte mycket sorg så långt ögat kan nå för deras del. Det är en viktig detalj att ha med sig inför den här matchen.

Leicester City stretar emot

Leicester City har egentligen inte så mycket att spela för, men har chansen att nå sjundeplatsen. Då krävs tre poäng här, men allra viktigast är nog att mentalt visa för sig själva och resten av världen att de håller mot de allra bästa lagen. Det är motivation nog. Formen är också helt okej med bland annat en tung 3-0-vinst mot Arsenal i förra omgången.

Manchester City saknar såväl Claudio Bravo som Kevin De Bruyne inför den här matchen. Det är å andra sidan två spelare som laget verkligen haft en tung säsong och som Manchester City klarat sig utan. Benjamin Mendy och Fernandinho riskerar också att missa den här matchen.

Leicester City har inga skador eller avstängningar, så när som på Daniel Amartey. Det är också ett avbräck som laget kan hantera och känslan är att alla förutsättningar är på plats för att göra en stark insats här. Det handlar trots allt en hel del om att rädda sin heder också.

Det kan mycket väl bli lite krampaktigt för Manchester City, som lär vara nervösa här. Därför tror vi inte att laget kör över sina gäster, utan det blir jämnare än så.

Leicester City +2,5 (asian handicap) spelas till 1,74 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Leicester City +2,5
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  21:00, måndag 6/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.