Speltips inför Manchester City – Liverpool 3/1: Superspel i årets match

Spelbloggare Publicerat: 2 januari 2019

Veckans hetaste match och en av årets dito. Det handlar om Manchester City mot Liverpool, de två hetaste titelaspiranterna i Premier League, på Etihad Stadium och från matchen tar vi sida. Kan Liverpool behålla deras nolla i förlustkolumnen intakt?

Annons:

Liverpool har tagit ett järngrepp om förstaplatsen i Premier League och det är således ett pressat Manchester City som kommer tillbaka på Etihad Stadium efter att ha brutit en förlustsvit om två matcher när Southampton värjdes undan förra veckan.

Det är just de där två förlusterna för City som inneburit att Liverpool kunnat trampa större mark och stärkta deras aktier. Faktum är att också att mästarna passerats av Tottenham Hotspur, som dock har matchen mer spelad. Minst en pinne här och de petas ner medan en hemmavinst skulle minska avståndet till toppen av kullen till fyra pinnar.

Faktum är att Liverpool ännu är de enda som inte förlorat i serien och såhär 20 matcher in i det hela har snudd på ett rekordfacit med deras 17 vunna och tre kryss. Laget ser närmast omöjliga ut att stoppa och sist krossades Arsenal med fem mål mot ett – den åttonde raka trean, trots flera tuffa uppgifter.

Här saknas Alex Oxlade-Chamberlain, Joseph Gomez, Joel Matip och James Milner för serieledarna som också har Alberto Moreno samt Dominic Solanke osäkra. Och för City? Med säkerhet Claudio Bravo, Eliaquim Mangala, Benjamin Mendy och Fabian Delph. Stora snackisen är huruvida Kevin de Bruyne kan medverka eller ej. Kamp mot klockan.

Förlustnollan intakt

Att ha brutit förlustsviten och plockat ner Southampton med 3-1 inför den här matchen – årets mest betydelsefulla hittills – var av största betydelse för Manchester City, så att de får in en lite positiv känsla i det hela.

Men vi oroas fortfarande över Citys form. December månad och framåt har, utifrån deras måttstock, lämnat extremt mycket att önska och de dubbla förlusterna var bara toppen på isberget. Att då, när det är så pass ovisst och allt svajar, ställas mot Liverpool kan betyda problem. Stora sådana.

Liverpool har alltså inte förlorat en enda av de 20 spelade seriematcherna och har nu åtta raka vunna. 5-1-krossen av Arsenal senast var årets bästa insats. Allt var så enkelt. Snurrade på friktionsfritt. Och det trots att nollan spräcktes av motståndarna.

Ser med andra ord Liverpool med toppchans och kan inte köpa att City, trots hemmaplan, är presenterade som så kraftiga favoriter. Här kan ett gigantiskt kliv mot en så efterlängtad Premier League-titel tas…

Fastbet ställer ut 1,92 gånger pengarna för Liverpool +0,5 mål (asian handicap) – ett spel som prickar vid oavgjort eller en bortavinst.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Liverpool +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 21:00, torsdag 3/1
TV:  viasatultrahd logo viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.