Speltips inför Manchester City – Wolverhampton 6/10: Underskattning

Spelbloggare Publicerat: 6 oktober 2019

Manchester City mot Wolverhampton Wanderers på Etihad Stadium. Givetvis handlar det om en tokklar hemmafavorit, men man ska heller inte underskatta ”Wolves”.

Annons:

Är det nu som det ska lossna för Wolverhampton? Veckovinsten borta över Besiktas i Europa League och förra veckans 2-0-dito hemma över Watford har stärkt upp dem avsevärt – dels på resultatfronten, men kanske främst för moralen.

Faktum kvarstår dock att blott enbart en av sju PL-matcher hittills slutat med vinst; fyra i kryss och två i förluster. Då blir det, som målet är uttryckt, svårt att utmana om de heta Europaplatserna – en sådan som de alltså lyckades ro i hamn i fjol. Men tid har de, det är bara i upptakten av serien, och vi ser deras potential som stor inför framtiden.

Risken är dock betydande att det blir ännu en förlust nu, borta mot världspjäsen och ett närmast helt fullfjädrat Manchester City.

Mästarna har ett spelarpapper på en nivå över samtliga konkurrenter i serien, inklusive serieledande Liverpool, men har redan tappat i två matcher – ett kryss en förlust – vilket innebär att avståndet till toppen av kullen blivit relativt stort.

Kommit tillbaka med bravur efter den uppmärksammade liksom chockerande 2-3-förlusten mot Norwich City har de i alla fall, City. Fem raka vunna, däribland med 8-0 (!) över Watford, och i veckan vann de med siffrorna två mål mot noll över Dinamo Zagreb i Champions League – siffror i enorm underkant. Sumpades chanser på löpande band.

Kevin De Bruyne är inte helt hundra för spel i Manchester City, även om det mesta tyder på speltid för hans del. John Stones, Aymeric Laporte samt Leroy Sané är skadade. Wolverhampton har Meritan Shabani, Bruno Jordao och eventuellt Diogo Jota saknas.

Annons:

Båda lagen gör mål?

Som alltid på Etihad Stadium kommer Manchester City pressa på framåt och Wolverhampton främst få fokusera på försvarsspelet, men omställningsmöjligheterna kommer samtidigt dyka upp.

”Wolves” är normalt relativt stabila, men i matcherna mot bättre motstånd har matchbilderna oftast öppnats upp; som i 2-3-förlusten mot Everton och 2-5-ditot mot Chelsea.

Även om det varit underkänt att på ett sådant sätt tappa greppet om försvarsspelet, visar det åtminstone på att den offensiva spetsen finns där.

Stort bollinnehav för City är att vänta iskallt med och bara det är en defensiv säkerhetssele, men de har visats sårbara i flera matcher och Wolverhampton kommer säkerligen vaska fram sina möjligheter.

Det stora favoritskapet för hemmalaget, har öppnat upp för fint värde på målmarknaden och vi spelar att det målas åt båda håll till oddset 2,40 hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 6/10
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: