Speltips inför Manchester United – Brighton 10/11: Målfokus från Old Trafford

Spelbloggare Publicerat: 10 november 2019

Målfest eller målsnålt? Öppet eller tillknäppt? Över- eller underspel? Det är frågorna som ska och som besvarats inför söndagens Premier League-match mellan Manchester United och Brighton & Hove Albion.

Annons:

En match mellan Manchester United och Brighton & Hove Albion kan de förstnämnda inte räknas som annat än klara favoriter, med den tilltro som marknaden tenderar ha till storklubbarna – och det är klart, spelare för spelare är de också bättre.

Å andra sidan kan man titta på tabellen för att se hur det ser ut:

8. Brighton, 11: 15p, +0 mål
10. Manchester United, 11: 13p, +2 mål

En bra bit in på spelåret är det alltså Brighton som är den bättre placerade parten av dessa två – ett Brighton som under fjolåret var på vippen att skickas ned i Championship; landade på platsen ovanför det röda tabellområdet och bara med ett par pinnar ner under det. Och sedan ett Manchester United med bland de största ekonomiska musklerna i världen, men som ändå dalat fatalt under de senaste åren.

När resultaten inte prickat in har tränare åkt in och ut från klubben, men det är klart att diskussionen huruvida Ole Gunnar Solskjaer är rätt man på rätt plats likväl är befogad. Truppen han har att arbeta med är dock knappast av det världsmaterial som supportrar och folk runtom kan förvänta av en storklubb av deras kaliber.

Brighton, under Graham Potter, med ett förflutet i Östersunds FK och Allsvenskan, har istället stått för ett fantastiskt arbete och fått ut enormt mycket av ett knappt spelarmaterial. Gott mod kan de dessutom komma till Old Trafford med efter att ha vunnit två matcher efter varandra; 3-2 över Everton samt 2-0 över Norwich City.

Annons:

Tätt på Old Trafford

För att återkoppla till frågeställningarna i ingressen; här ser vi framför oss en mindre öppen tillställning på Old Trafford, varpå målunderspelen ser mest attraktiva ut på spelfronten. Det är således där polletterna med fördel placeras.

På pappret ser formen i Manchester United hyfsad ut, toppad med 3-0-krossen av Partizan i veckans Europa League. Men visst känns det fortfarande lite sisådär? Förra helgens PL-batalj borta mot AFC Bournemouth och som så ofta förut var uddlösheten offensivt slående.

Frånvarolistan är dessutom nu fullproppad, nästintill med en hel möjlig startelva. Eric Bailly, Timothy Fosu-Mensah, Diogo Dalot, Paul Pogba, Nemanja Matic, Luke Shaw, Axel Tuanzebe samt Ashley Young saknas här. Risk att även Scott McTominay och Victor Lindelöf får stå åt sidan. Tär extra hårt på truppen och kvaliteten med det täta spelschema som innebär med Europafotboll och inhemsk varvad.

Brighton står starkt. Spelar absolut inte någon klassisk bottenklubbsfotboll, utan kan dra upp tempot, men kommer definitivt bli mer avvaktande i en bortamatch mot Old Trafford och i första hand bevaka. Att hålla ett halvdant (och tröttkört?) United i schack kan de absolut lyckas med.

Gästernas skadelista pryds för övrigt av José Iquierdo, Bernardo och eventuellt Adam Webster. Ganska bra truppbesked, särskilt om man jämför med motståndarnas situation.

Betsson ställer ut oddset 1,91 för att det blir max två mål i matchen och det får vara värt en hyfsad insats.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:00, söndag 10/11
TV: 
Stream:  viasatpremium logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: