Speltips inför Manchester United – Brighton 19/1: Fortsätter trenden?

Simon Pålsson Publicerat: 19 januari 2019

Manchester United går som tåget under sin nye huvudtränare och nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen när Brighton gästar på lördagseftermiddagen.

Annons:

Efter en horribel inledning på säsongen – den sämsta i klubbens historia i Premier League – har Manchester United rest sig på allvar kring årsskiftet sedan Ole Gunnar Solskjaer tagit över. Nu står laget på sex raka vinster – varav fem i ligaspelet – och har plötsligt häng på toppen igen.

Det stora målet med säsongen är såklart att säkra en Champions League-plats till nästa säsong och det ser ut att kunna gå även den här gången – tack vare formen på senare tid. Men det är fortfarande en lång väg att vandra och det gäller att fortsätta med vinst efter vinst. Nu följer ett enkelt schema (förhållandevis i alla fall) och då finns det inte tid för onödiga poängtapp.

Brighton har svårt att hitta vinster, men har samtidigt visat sig vara ett svårslaget lag. Det har blivit poäng mot både Arsenal och West Ham på senare tid, men också sånär mot Chelsea. Å andra sidan är laget klart svagare på bortaplan. Här kommer bortalaget få det hett om öronen.

Hörnspel hämtas

Marcos Rojo är fortfarande inte i speldugligt skick, men i övrigt verkar det som att Ole Gunnar Solskjaer kan välja och vraka bland mittbackarna. Chris Smalling är visserligen lite osäker, men frågan är om inte norrmannen vill köra vidare på Phil Jones och Victor Nilsson Lindelöf ändå? Det är två spelare som har klickat en hel del på senare tid och som gör varandra bättre. Det behövs hur som helst en lugn svensk bredvid den något vilde Phil Jones. För övrigt är Alexis Sanchez också osäker till spel, men han är ändå inte aktuell för startelvan just nu. Skulle vi tro.

Mat Ryan och Alireza Jahanbakhsh är båda otillgängliga för bortalaget då dessa befinner sig på asiatiska mästerskapen. Vidare är Bernardo, José Izquierdo och Yves Bissouma av olika anledningar inte med i lördagens matchtrupp. Brighton är inte ett lag som har råd med den typen av tapp.

Höstens möte mellan lagen slutade som bekant med 3-2 till Brighton efter en fullkomligt galen historia. Här räknar vi iskallt med att Manchester United fortsätter på sin fina form och dessutom jagar revansch. Det kommer att finnas ett tydligt tryck från hemmalaget.

Med Ole Gunnar Solskjaer är spelet mer offensivt och kanterna har åter hamnat i fokus. Det talar för hörnor.

Manchester United över 6,5 hörnor spelas till 1,81 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Manchester United över 6,5 hörnor
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  16:00, lördag 19/1
TV:   Matchen sänds inte på svenska plattformar.
Stream:   Matchen sänds inte på svenska plattformar.

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.