Speltips inför Manchester United – Chelsea 11/8: Skräll?

Martin Efvergren Publicerat: 10 augusti 2019

Manchester United och Chelsea ser ut att vara två storklubbar på dekis. Läget som underdog kan dock vara gynnsamt för Frank Lampards Chelsea och vi finner spelvärde i att tro på bortalaget i det här mötet.

Annons:

Förra säsongen blev återigen en besvikelse för Manchester United och frågan är nu om Ole Gunnar Solskjaer är rätt man att få storklubben att lyfta.

På pappret ser man inte omedelbart bättre ut då man, bland andra, tappat Romelu Lukaku och Ander Herrera och ersatt med Daniel James, Aaron Wan-Bissaka och Harry Maguire.

Solskjaer lär behöva en bra start på säsongen för att kunna skapa en harmoni som inte funnits i klubben sedan Alex Ferguson lämnade. Bortsett från Paul Pogba så har man nu en trupp med fler lagspelare och färre storstjärnor, vilket skulle kunna bli en framgångsfaktor.

Detsamma kan sägas om Chelsea som, på grund av sitt värvningsförbud, har tvingats gå i den riktningen. Frank Lampard har tagit över rodret och det ska bli mycket intressant att se vad han kan få ut av den här truppen.

På Deadline Day tappade man David Luiz och därtill har, bland andra, Alvaro Morata, Gonzalo Higuain Gary Cahill samt, inte minst, Eden Hazard lämnat.

Två storklubbar på dekis

Med tanke på Chelseas spelartapp måste Manchester United bedömas som det, på pappret, starkare laget av dessa två. Kvalitetsskillnaden är dock inte jättestor och det lär bli mycket upp till tränare Solskjaer och Lampard hur bra man kan bli.

Förväntningarna är lågt ställda på Chelsea, vilket kan vara gynnsamt för Lampard som gör debut som Premier League-tränare. I Solskaers fall är läget mer pressat då många redan anser att han inte är rätt man för jobbet.

Manchester United är också favoriter i det här mötet enligt oddssättarna. Men mycket talar för att det här kan bli jämt.

Chelsea har visserligen tappat mycket offensiv kvalitet i Eden Hazard, men man ska heller inte förbise att man fortfarande har kvar spelare som Ngolo Kanté, Willian, Pedro och Jorginho, vilket gav en tredjeplats förra säsongen.

Chelsea ses som underdog i det här mötet mot ett mer pressat hemmalaget och det kan vara en stor fördel. Vi tror att Chelsea är bättre än förväntat och att man kniper minst en poäng i den här matchen.

Spelet blir därför att Chelsea vinner eller oavgjort till 1.72 gånger insatsen hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få 100% vinstboost upp till 5 000 kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Chelsea +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 17:30, söndag 11/8
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.