Speltips inför Manchester United – Liverpool 20/10: Väsentliga skillnader i hatmötet

Spelbloggare Publicerat: 19 oktober 2019

Brutal kris, skadeproblematik och total uddlöshet. Det är alldeles uppenbart att Manchester United kommer få betydande problem med Liverpool i söndagens enda Premier League-match.

Annons:

Laddade matcher är det alltid mellan dessa rivaler, Manchester United och Liverpool. Nu är det kanske till och med lite extra, med hänsyn till den kris ”De röda djävlarna” befinner sig i. Coach Ole Gunnar Solskjaer känner pressen, det kan vi räkna kallt med…

För att sätta det hela i siffror: på åtta matcher har Manchester United skrapat ihop blott nio pinnar i Premier League. Och senast i Europa League tappade man hemma mot holländska AZ, 0-0 på tavlan. När man senast var i farten, för exakt två veckor sedan, blev det en uddamålsförlust mot ett lika krisande Newcastle United.

Vad talar då för Manchester United? Grundkapaciteten? Knappast. Formen? Knappast. Eventuellt att uppehållet suttit väl på sin plats. Att de fått lite tid för självrannsakan, utan matcher härs och tvärs.

Medan United tampas med deras gigantiska problem, stormar Liverpool fram – och som de levererar. De har vunnit alla åtta inledande seriematcher och är med det redan nu åtta pinnar före mästarna Manchester City. Guldåret, kan 2019/20 bli det? Supportrarna och folket i klubben har längtat så, så länge.

Annons:

Extrem skadelista

De har i flera av matcherna blivit smått omskakade och kanske inte imponerat fullt ut – men Liverpool vinner matcher på löpande band. Offensiv briljans. Stabilitet. Sist smällde James Milner in segerbaljan mot Leicester City så sent som i den 95:e minuten. Den typen av marginaler har topplag av Liverpools karaktär på sin sida.

Och Manchester United? De ser rentav katastrofala ut, åtminstone utifrån vad man kan vänta av en storklubb av deras storlek. Stärkta av att spela på Old Trafford här, men Liverpool är helt enkelt klasser bättre.

En faktor som verkligen ska värderas in är Uniteds hemska skadebekymmer, med upp emot 11 spelare out, varav flera tänkta startpjäser. Under veckan blev det klart att Paul Pogba och David de Gea – de två starkast lysande stjärnorna – kommer behöva stå åt sidan. Annars är spelare som Luke Shaw, Anthony Martial samt Jesse Lingard osäkra.

För Liverpool är det stora utropstecknet att Alisson är tillbaka i skick och väntas ta plats mellan stolparna. Ett stort plus, såklart. Lite osäkert runt Mohamed Salah, men där talar det mesta för att han kommer kunna medverka. I övrigt är bland andra Xherdan Shaqiri skadelistad.

1,72 x insatsen, det räcker väl för att klicka in en summa på den raka tvåan? Absolut. Coolbet med det marknadsledande oddset.

Annons:
  Rygga spelet hos coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Liverpool vinner, rak tvåa
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 20/10
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: