Speltips inför Newcastle – Chelsea 18/1: Kvällsmatch från Premier League

Spelbloggare Publicerat: 15 januari 2020

Fokusområde: målen. Blir det ett målpartaj eller mer tillknäppt? Svaret tror vi oss sitta på inför den sena lördagsmatchen från Premier League med Newcastle United mot Chelsea.

Annons:

Mitten möter toppen i Premier League med ett lite svårbedömt Newcastle, som ändå har anledning att vara nöjda, och ett Chelsea som hittat formen och åter kopplat grepp om den åtråvärda fjärdeplatsen i tabellen. Den sista som leder till Champions League.

Steve Bruces Newcastle är det alltid lite småstormigt kring och spelmässigt har det inte alltid snurrat på friktionsfritt. Resultaten tickar dock in och poäng tas ofta i de matcher som man väntas kunna stå upp i. Situationen nu är som sådan att de är placerade några placeringar ner på den undre tabellhalvan, om än med ett relativt bekvämt avstånd till botten.

Glädjande var det att de, i omspelet och FA-cupmötet mot Rochdale, avancerade vidare via en 4-1-kross och innan dess spelade man 1-1 i bortamötet mot Wolverhampton Wanderers. Stark arbetsinsats som lovar mer.

Chelsea har varit mycket upp och ner under vintermånaderna, men klart mer uppåt nu. Enda tappet på fyra matcher kom borta mot Brighton & Hove Albion, 1-1, och utöver det har Burnley samt Arsenal besegrats i Premier League samt Nottingham Forest i nämnda FA-cupen.

Till följd av dessa resultat och under samma period tapp från konkurrenterna i toppskiktet, strax under CL-platserna, har “Londons blåa” nu befäst sin position som fyra i tabellen. Ner till närmast jagande lag, Manchester United, har de ett försprång om fem poäng. Rycker nu?

Viktige N’Golo Kante riskerar återigen att behöva stå åt sidan för Chelsea, liksom Marcos Alonso. Med säkerhet indisponibla är Marco van Ginkel, Christian Pulisic och Ruben Loftus-Cheek. Detta medan Newcastles skadelista är ännu mer välfylld; Javier Manquillo, Jack Colback, Paul Dummett samt Dwight Gayle. Därutöver står DeAndre Yedlin, Fabian Schär, Yoshinori Muto, Allan Saint-Maximin och Ki Sung-Yueng som osäkra.

Annons:

Underspel

Så, för att återkoppla till frågeställningen i ingressen: blir det målrikt eller målsnålt? Vi lutar starkt åt det senare och oddsen på målmarknaden är av mycket lockande karaktär.

Gästande Chelsea ser alltmer stabila ut och så inte minst under den förlustfria perioden de befinner sig i. De kommer hit stärkta med två hållna nollor och sedan länge har trenden överlag varit målsnål; åtta raka under 3,5 mål och fem av dessa under 2,5 dito.

På St. James’ Park är det framförallt Chelsea som ska sätta tonen för matchen; ha merparten av bollinnehavet, styra och ställa. Defensivt borde de kunna hålla ihop det, medan det kan bli svårare framåt i banan – mot ett samlat motståndarförsvar. Newcastle får i första hand sätta fokus på försvarsspelet i en match som denna. För deras del har bara en av de åtta senaste matcherna innehållit fler än tre mål. Fem med max två.

Känslan är att marknaden har en övertro på målen inför matchen och vi spelar således under 3,0 mål totalt (asian handicap) till oddset 1,74 hos Bethard. Gäller då är insatsen tillbaka vid exakt tre.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,74
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, lördag 18/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

Annons:


Annons: