Speltips inför Newcastle – Crystal Palace 6/4: Rakt spel

Spelbloggare Publicerat: 4 april 2019

Lördagar 16:00 – är det också er favorittid i veckan? Den stora huvudmatchen, TV-sända sådana, spelas mellan Newcastle United och Crystal Palace på St. James’ Park och när oddssättarna knappt kan skilja lagen åt, klipper vi till. Rygga här!

Annons:

Ännu är det inte helt, helt klart… Både Newcastle United och Crystal Palace riskerar fortfarande att skickas ned till Championship, men den praktiska risken för det ska ses som försvinnande liten.

Väl i praktiken ser det ut som så att Newcastle har sju poäng som håller dem ovanför tredjejumbon Cardiff City, samt med tre konkurrenter däremellan, medan Crystal Palace är pinnen över dem. Så, visst ska det mycket till för att mardrömmen ska bli till verklighet.

Någon höjdarsäsong har ingetdera av lagen haft, där förväntningarna varit en bit högre uppskruvade på Crystal Palace – men de har snubblat och stampat på grund av extremt ojämna prestationer, i matcherna samt mellan dem, och således även resultat. Ena veckan kan de leverera underbar fotboll, för att den andra tappa stilen helt.

Isaac Hayden klev ut skadad när Newcastle föll med 0-2 på Emirates Stadium mot Arsenal förra veckan och riskerar missa även denna match. Oklart om han hinner bli spelklar i tid, liksom fallet även är för Fabian Schär. Annars är Robert Elliot och Sean Longstaff skadelistade. Och Palace? De saknar ”enbart” Mamadou Sakho. Betydelsefull pjäs.

Tydlig fördel av hemmaplan

Det är faktiskt lite svårt att förstå varför Newcastle United ska få axla ett så litet favoritskap som de tilldelas av spelbolagen, dess oddssättare och marknaden. Här behöver ni inte tveka, spelvärde finns tveklöst på kvällens värd för matchen.

Och varför detta? Först och främst är det två parter som är precis intill varandra i tabellen och då blir den tydliga skiljelinjen förstås hemma-/bortafaktorn, men Crystal Palace har överskattats i möten likt detta förut och så är fallet även nu.

Ett av de tyngsta argumenten för ”The Magpies” är deras briljanta hemmaform – fem raka Premier League-vinster, över bland andra Manchester City och Everton. Det snackas inte bort hur som helst. Stor trygghet på St. James’ Park.

Gästande Crystal Palace är mitt i en sämre period och har under denna förlorat tre av deras fyra senaste matcher. Enda undantaget var hemma mot den hopplösa tabelljumbon Huddersfield Town, en 2-0-vinst, och senast blev det en förlust med de omvända siffrorna mot Tottenham Hotspur.

Hemmaplan och i viss mån formen talar starkt till Newcastles fördel. Det finns ett flertal spel att vraka mellan – ett försäkrat handikappspel eller kanske ett målöverspel på en av deras linor? – men vi håller det enkelt och spelar den raka ettan till enorma 2,55 x insatsen hos Betfair Sportsbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Newcastle vinner, rak etta
Odds: 2,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 16:00, lördag 6/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.