Speltips inför Newcastle – Huddersfield 23/2: Väsentliga skillnader i bottenfajten

Spelbloggare Publicerat: 22 februari 2019

En klar favorit är identifierad inför det ångestladdade Premier League-bottenmötet mellan Newcastle United och jumbon Huddersfield Town. Det här tar ”The Magpies” hem, va?

Annons:

Ofta är det tätt. Små marginaler. I andra fall är det hur uppenbart som helst, likt i Huddersfield Towns – att de inte räcker till på den brittiska toppnivån. De har varit ute och svävat utan chans i Premier League. I praktiken står det redan klart att de kommer degraderas till Championship.

Vi låter siffrorna tala sitt tydliga språk: 11 poäng på 26 matcher, 14 till säker mark och en klar jumboplats. Det saknas såväl spets som bredd. Att försvarspjäsen, dansken Mathias Jörgensen, med sina tre baljor är intern skytteledare exemplifierar detta väl. Makabra fakta.

Mer hoppfullt är det i Newcastle, om än pressat. De är mitt inne i smeten, skiktet runtom strecket, och är två platser samt pinnen ovanför det. Klubben har sina interna konflikter, bland annat mycket spets riktats mot tränaren Rafael Benítez från ledningen – men från supporterhåll är stödet desto mer gediget.

Det var en tid sedan det sist spelades Premier League-fotboll för Newcastle, mer än en och en halv vecka, och då blev det ett moralstärkande 1-1-kryss borta mot Wolverhampton Wanderers – och det var bara sekunder från att landa i en trea. En mycket vass insats.

Bedrövliga facit: förlorat 13/14 senaste matcherna

Undertecknad värderar Newcastle som nivån bättre än vad deras tabellposition vill indikera på och kontraktet borde fixas. Kvalitéerna finns.

Relativt bra har det också sett ut på sistone; sekunder från en vinst över Wolverhampton, uddamålstorsk när Tottenham Hotspur besöktes och dessförinnan en 2-1-skalp mot Manchester City. Starka insatser allihopa, i brutala matcher.

Nu sänks nivån avsevärt på motståndet och då ska trean vara mycket nära till hands. Det skulle inte förvåna oss om siffrorna även sköt rakt upp i höjden, att proppen åker ur och Huddersfield får åka hem med svansen mellan benen.

Huddersfield är närmast hopplösa på den här scenen. 1-2-förlusten hemma mot Arsenal senast var den fjärde raka. Det var också det första målet på fem matcher. Endast vid ett tillfälle på de 14 senaste matcherna har man undvikit att förlora.

Observera också att bortalaget saknar Abdelhamid Sabiri, Danny Williams, Isaac Mbenza, alla skadade, samt har Jonas Lössl och Chris Löwe osäkra. Newcastle har bara två osäkra kort i Robert Elliot samt Jonjo Shelvey.

1,87 gånger pengarna för den raka ettan. Det tas utan att överhuvudtaget blinka.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto, blixtsnabba uttag!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Newcastle United vinner, rak etta
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 16:00, lördag 23/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.