Speltips inför Newcastle – Liverpool 4/5: Mentalt tuff uppgift

Simon Pålsson Publicerat: 2 maj 2019

Liverpool är på jakt efter tre viktiga poäng i guldstriden i Premier League. Newcastle står för motståndet. Det öppnar för ett speltips.

Annons:

Vilken jävla käftsmäll.

Det går inte att beskriva onsdagens förlust nere på Camp Nou som någonting annat för Liverpool. Trots en spelmässigt fullt godkänd insats – många menar till och med på att laget var klart bättre än FC Barcelona – blev det förlust med hela 3-0 och drömmen om revansch i en ny Champions League-final känns allt mer avlägsen.

Nu är utgångsläget i alla fall väldigt tufft inför tisdagens retur hemma på Anfield. Större mirakel har skett – vem minns inte när AS Roma vände 4-1 till vinst med 3-0 hemma på Stadio Olimpico så sent som förra säsongen – men det är såklart väldigt, väldigt tufft för Liverpool nu.

På lördagen spelar laget mot Newcastle på bortaplan och måste då ladda om batterierna, inte minst mentalt. Rent fysiskt ska lite rotation i startelvan och ett par vilodagar varar precis vad som krävs, men kommer den mentala baksmällan gå att hantera? Märk väl att Jürgen Klopp också måste ta i beaktande att det sedan bara är två fulla vilodagar innan det smäller mot FC Barcelona.

Liverpool går för guldet

Med två omgångar kvar att spela ligger allting i Manchester Citys händer. Pep Guardiola bärgar återigen Premier League vid två raka segrar, varpå Liverpool inte kan styra över sitt eget öde. Men för att ge sig själva chansen behöver laget vinna sina två kvarvarande matcher. Risken är överhängande att det här slutar med ett titellöst år – igen. Alldeles oavsett vad Jürgen Klopp och hans lag gör.

Nu väntar Newcastle på bortaplan och det är alltid en svår uppgift, inte minst den här våren när Rafa Benitez fått ordentlig ordning på sitt lag. Frågan är om det finns någon slags poetisk rättvisa här? Hur ställer sig Rafa Benitez till sin tidigare klubb och dess titelchanser? Har han hjärta att krossa drömmen? Ja, han är förmodligen professionell.

Newcastle har fortfarande samma spelare på sin skadelista. Det rör sig om den egenfostrade talangen Sean Longstaff, en spelare som verkligen var på gång innan sin skada, samt Florian Lejeune och Miguel Amiron. Jamaal Lascelles och Ayoze Perez hoppas därmed kunna spela den här matchen.

Naby Keita behövde lämna planen i 3-0-förlusten mot FC Barcelona tidigare i veckan och rapporteras nu vara borta från spel här. Adam Lallana är inte heller i speldugligt skick. I övrigt återstår det att se om Jürgen Klopp vilar några nyckelspelare inför tisdagens returmatch mot FC Barcelona i Champions League. Då krävs en extraordinär insats och vilade ben på de bästa spelarna vore kanske klokt? Men samtidigt behöver laget alltså ta tre poäng här.

Här tror vi att Liverpool – som nog roterar en del – får svårt att få till full offensiv kraft. Newcastle å sin sida gör det säkert trångt och tufft.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,68 gånger insatsen. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt tre mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, lördag 4/5
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.