Speltips inför Newcastle – Manchester City 29/1: Botten mot toppen

Spelbloggare Publicerat: 29 januari 2019

Kvällens TV-sända huvudmatch från Premier League utspelas på St. James’ Park där det är botten mot toppen i Newcastle United mot Manchester City. Räkna inte med att siffrorna kommer skjuta i taket.

Annons:

Jakten på serieledande Liverpool fortsätter för Manchester City, nu med ett avstånd om fyra pinnhål dem emellan, och de kommer hit med åtta vinster efter varandra och i de sex senare av dessa har nollan dessutom hållits intakt.

Det blir med andra ord en tuff nöt för Newcastle att knäcka – ett City som briljerar vecka in och vecka ut. Ett City med blodsmak i munnen i toppstriden och som sist krossade Burnley med fem mål mot noll i FA-cupens fjärde runda.

Det täta spelschemat, med dubbla inhemska cuper och seriespelet att bolla emellan, borde dessutom inte behöva betyda direkta problem med tanke på den enorma bredd som finns hos mästarna. Offensivt kan de laborera lite hur som helst utan att det tär alltför mycket på kvaliteten.

För Newcastle handlar allt om att överleva i den tuffa Premier League-konkurrensen. För närvarande är de placerade på platsen precis ovanför strecket, med två pinnar ner till tredjejumbon Cardiff City. En radda av konkurrenter är inblandade i den nervkittlande bottenstriden. Gäller att hitta stilen.

En av orsakerna till hur utsatta Newcastle det facto är kan förklaras i de skadeproblem man haft i truppen. Här saknas Karl Darlow, Paul Dummett, Jonjo Shelvey, Ki Sung-Yueng, Joselu och Yoshinori Muto medan även Mohamed Diamé är i riskzonen att missa matchen.

Det är inte mycket nytt på tapeten hos City, som saknar Claudio Bravo, Eliaquim Mangala, Vincent Kompany och eventuellt Benjamin Mendy.

Siffrorna hålls nere

Botten mot toppen, absolut. Men Newcastle är i det stora hela annorlunda från flera av bottenkonkurrenterna och förlorar sällan matcher med större siffror. Minst antal mål, 31 stycken på 23 matcher, har släppts in av alla lag på den undre tabellhalvan – medan facit framåt är på snåla 19 fullträffar.

Av årets 23 seriematcher har enbart två innehållit fler än tre mål och båda dessa var på bortaplan. Hemma har de satt flera större pjäser under press och bortamötet mot just City slutade i en knapp 1-2-förlust.

Och vad ska ”The Magpies” ha att hota ett Manchester City som hållit nollan i sex matcher efter varandra med? Framåt Försvinnande lite, misstänker vi.

Gästerna ska värderas som storfavoriter, absolut, men Newcastle borde absolut kunna se till att hålla siffrorna nere.

Under 3,5 mål spelas till fullt acceptabla 1,68 x insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 2 500 kr bonus + 100 kr gratisspel!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, tisdag 29/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.