Speltips inför Newcastle – Southampton 20/4: Jämnstarka lag

Martin Efvergren Publicerat: 18 april 2019

Newcastle tar emot Southampton på St. James´ Park och det är två jämnstarka lag i samma tabelläge som ska göra upp. Båda befinner sig strax ovanför botten, PL-kontrakten ser ut att kunna säkras – men ännu är ingenting klart. Dessa förutsättningar samt Newcastles defensiva natur ger att vi tror oss ha hittat fina spelmöjligheter.

Annons:

Efter en tung höst har Ralph Hasenhuttl lyckats få viss styr på Southampton under våren. Österrikaren tillträdde i december och har, efter relativt goda resultat på senare tid, lyckats placera laget på hyfsat säker mark.

Förra helgen besegrades Wolverhampton samtidigt som Cardiff föll och det innebar att marginalen ned, i skrivande stund, är fem poäng samtidigt som man har en match mindre spelad. Med fem matcher kvar att spela är förstås ingenting avgjort ännu men det drogs nog en lättnadens suck i Southampton-lägret efter lördagens omgång.

Rafa Benitez Newcastle innehar 15:e-platsen i tabellen, två poäng före sin kommande motståndare men med en match mer spelad. Också de lyckades knipa tre viktiga poäng i sin senaste match (borta mot Leicester) men totalt sett ser formen något vassare ut hos Southampton.

Vad gäller skadefronten så saknar hemmalaget Sean Longstaff och Florian Lejeune. Hos bortalaget lär Michael Obafemi och Mario Lemina inte komma till spel.

Hängslen och livrem – eller tuta och kör?

Avståndet ned till Cardiff under strecket och hur de båda tränarna Benitez och Hasenhuttl bedömer det kan bli avgörande för vilken typ av match det här kommer att bli. Känner man sig pressade eller gjorde senaste omgångens segrar att man nu kan fälla ner axlarna och bara köra?

Benitez Newcastle är vanligtvis aldrig ett lag som anammar den senare modellen. Defensiven och den taktiska organisationen är lagets signum och normalt sett blir det inga målkalas då Newcastle är involverade. Får Benitez som han vill – och det brukar han när det gäller det taktiska – så blir inte heller detta en tuta-och-köra-match.

Samtidigt är Hasenhuttls Southampton ett mer framåtlutat lag, vilket skulle kunna locka fram en mer öppen matchbild. Men mest sannolikt är ändå det motsatta. Man befinner sig, trots allt, med endast fem poäng ner till osäker mark och i ett sådant läge vill ingen tränare chansspela.

Mötet lagen emellan i höstas slutade 0-0 och Newcastle är det lag som släpper in och gör minst antal mål av samtliga lag på nedre halvan (bortsett jumbon Huddersfield som gjort färre mål). Dessa siffror är svåra att komma runt och de gör att vi åter tror på en ganska tillknäppt match. Båda kan lagen kan vara relativt nöjda med ett kryss och ett sådant utgångsläge brukar kunna vara hämmande för offensiven.

Under 2,5 mål totalt står i cirka 1.55 gånger pengarna men vårt spel blir att båda lagen inte kommer göra mål. Hos Betfair Sportsbook ger det fina 1.87 gånger insatsen och det oddset ger oss mest spelvärde.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål / BLGM – nej
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 18:30, lördag 20/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.