Speltips inför Newcastle – West Ham 14/12: Dubbelt upp i bottenmötet

Spelbloggare Publicerat: 14 december 2019

Det vankas bottenmöte till kvällsmatch från lördagens Premier League mellan Southampton och West Ham United. Vi höjer tempen ännu högre än vad den redan med vårt speltips inför vad som komma skall. Är ni med oss?

Annons:

Ångest och kamp. Det är någonting som med största säkerhet kommer prägla kvällens bottenfajt på St. Mary’s Stadium.

Trots bättrade resultat på senare tid står Southampton kvar som en av de klubbar i Premier Leagues röda tabellområde, som tredjejumbo. De hade inför förra veckans knappa 1-2-förlust mot en annan bottenkonkurrent, Newcastle United, vunnit två matcher med de omvända siffrorna – över Norwich City samt Watford.

Vartåt barkar det nu, är frågan? Hela situationen kring Southampton känns helt oviss, men förvånas inte om de kommer få kämpa med näbbar och klor för att försöka lösa ett förlängt kontrakt i Premier League.

En annan fatal besvikelse är West Ham. Fullständig ridå som råder. De må vara två platser och en poäng ovanför “The Saints” i tabellen – men fortsätter förlora mark vecka efter vecka; vunnit blott en av deras 11 senaste matcher, en seger vilken något förvånande kom i bortaderbyt mot Chelsea på Stamford Bridge. En derbyförlust blev det emellertid under veckan, när 1-0 tappades till 1-3 hemma mot Arsenal.

På skadefronten håller det på att lättas upp för West Ham, men formen på spelare som Aaron Cresswell och Jack Wilshere talar i alla fall emot att de kan starta matchen. Däremot är Michail Antonio mer än aktuell för det. Manuel Lanzini och Lukasz Fabianski är indisponibla. Southamptons enda skadeavbräck är på Stuart Armstrong.

Annons:

Skrällspel

Ser det här som väldigt öppet, en match som kan sluta lite hur som helst – även om vi, liksom spelbolagen och deras oddssättare, såklart menar att Southampton gäller som favoriter i egenskap av hemmalag och med, på pappret, bättre form.

Däremot, är de rådande oddsen befogade? Extremt tveksamt. Utifrån vår analys: icke.

West Ham ser absolut inte bra ut, men möter alltså ett opålitligt Southampton och den första timmen i derbyt mot Arsenal senast – innan allt föll samman – lovade i alla fall gott. Hemmalaget tappade även de senast, mot Newcastle. Annan typ av match, mot ett mer beskedligt motstånd.

En oviss bottenmatch som denna, då tar vi mer än strax under dubbla degen för övriga utfall än en hemmatriumf.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: West Ham United +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,99
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, lördag 14/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: