Speltips inför Sheffield United – Manchester City 21/1: Omskakad världspjäs

Spelbloggare Publicerat: 21 januari 2020

Ett stabilt, svårspelat och ofta underskattat Sheffield United ska försöka – och har goda möjligheter att – ställa till med problem för Manchester City när de drabbar samman under tisdagskvällen.

Annons:

Normalt är Manchester City precis så dominanta som de ska vara i matcherna, men plumparna har duggat för tätt och slarvet varit för stort – och då blir det helt enkelt ingen Premier League-titel. Det racet är redan kört, så starkt som Liverpool stått upp.

Lördagens hemmamöte mot Crystal Palace var ett praktexempel på precis en sådan typ av match; 2-2 slutade det och motståndarna kvitterade i den 90:e minuten, från att City bara minuterna innan vänt på ställningen. Uppseendeväckande tapp, inte minst med hänsyn till statistiken från Etihad Stadium; 72,5% i bollinnehav och 25-5 i avslut.

Sheffield United – hur länge ska de kunna leverera på den här nivån? Hålla standarden uppe? Från djupt bottentippade, till att slåss om Europaplatser. Och då är ändå 23 omgångar avverkade. Inget luftslott, av allt att döma.

Efter 0-2-förlusterna, som kom efter varandra, mot Liverpool och just Manchester City runt årsskiftet har “The Blades” fortsatt skörda resultat; avancerade förbi Fylke i FA-cupen, vann över West Ham United i Premier League och spelade senast 1-1 borta mot Arsenal. Lagmaskinen, stabiliteten, har varit deras stora signum. Anmärk väl att näst minst mål i serien släppts in – snittar färre än ett per match.

David McGoldrick är ensamt osäkert kort för hemmalaget, som annars rapporterar hela truppen vara tillgänglig. Manchester City har i deras tur Leroy Sané samt Aymeric Laporte indisponibla, men väntas ändå stöka om en del i startelvan efter fiaskot senast.

Annons:

Sheffield United – alltid svårspelade

Från att ha krossat Aston Villa med tennissiffrorna 6-1 till att spela oavgjort hemma mot Crystal Palace kort därpå. Det svänger helt klart om Manchester City. Problem specifikt i matcher som denna, borta mot svårspelade och kompakta lag, har de haft förut. Likadant nu?

Man ska för allt i världen inte undervärdera lagmaskinen Sheffield United. De fortsätter överträffa förväntningarna, är inte oävna i någon match och tenderar att hålla jämnt strå i även de tuffaste av matcher. Spelare som kämpar stenhårt för varandra – och som får resultat av det. Hemma på Bramall Lane har de fått resultat mot flera storklubbar.

Att höja upp motivationen, komna från en så pass brutal besvikelse och när titelracet är svårt, kan vara svårt för bortalaget – även om man inte kan falla ihop redan nu, med så pass mycket som återstår av säsongen. Till helgen väntar dock FA-cupfotboll och kort inpå det semifinalens andra möte mot Manchester United. Drar åt sig lite fokus, månne?

Undertecknad har svårt att beakta Manchester City som storfavoriter den här matchen och spelar därför Sheffield United med +1,5 mål (asian handicap) till oddset 1,79 hos Bethard. Gäller då är att spelet sitter om de förlorar med max uddamålet eller får bättre resultat än så. 1-1/1-2?

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Hämta upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Sheffield United +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,79
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, tisdag 21/1
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

Annons:


Annons: