Speltips inför Sheffield United – Watford 26/12: Tabelljumbo på framfart

Spelbloggare Publicerat: 26 december 2019

Av enbart tabellen att tyda borde Sheffield United inte ha det minsta problem med Watford under Boxing Day, men verkligheten kan bli en annan och skrällspelen är helt klart av lockande karaktär.

Annons:

Dippen har ännu inte kommit – kommer den överhuvudtaget att komma? – och Sheffield United fortsätter skörda starka resultat som nykomlingar i Premier League. Faktum är att de till och med roffat åt sig femteplatsen tillfälligt och med det även har känn på Champions League-platserna.

Efter plumpen mot Newcastle United har de vunnit tre matcher på raken; visar sig gång på gång vara extremt svårspelade och jobbiga att möta. Tre matcher i följd har kammats hem, senast borta mot Brighton & Hove Albion och dessförinnan Aston Villa samt Norwich.

Nu kommer alltså PL-jumbon Watford till Bramall Lane och då är spelbolagen förstås inte sena med att ställa ut Sheffield United som storfavoriter. Det bästa oddset för den raka ettan står i så lågt som 1,90 hos Coolbet.

Det tål dock att upprepas; att det handlar om en tabellfemma mot jumbo. 18 matcher vardera med 28 respektive 12 poäng inspelade. Oerhörda skillnader, förstås värda att beakta.

Glädjas av samt ta med sig hit kan Watford att säsongens blott andra trepoängare kunde hämtas in för mindre än en vecka sedan – via 2-0-vinsten över Manchester United. Trenden är positiv under Nigel Pearson, som nu styrt och ställt under tre matcher. Facit, utöver segern senast? Kryss mot Crystal Palace och en hedervärd förlust mot Liverpool på Anfield.

Annons:

Watford har vaknat till liv

Av tabellen och resultatraderna att tyda ska Sheffield United vara precis så stora favoriter som oddsen vill antyda, men det finns fler sidor av myntet och framförallt handlar det om de positiva tendenser som Watford visar upp samt att de det facto ska vara väsentligt mycket bättre än vad tabellen visar på.

Och vinsten senast, den ger såklart mersmak. Gedigen insats, hållen nolla och 2-0 mot Manchester United. Givetvis ett stort styrkebesked.

Talar emot Watford är väl att skadeläget fortfarande är pressat. José Holebas, Danny Welbeck, Tom Cleverly, Sebastian Prödl och Daryl Janmaat out. Dessutom Abdoulaye Doucouré avstängd nu. Samtidigt har de haft merparten av dessa indisponibla sedan en tid tillbaka. För Sheffield United är Simon Moore det enda avbräcket.

Absolut, Sheffield United står starkt och har vunnit tre matcher på raken – men dessa mot bottenlag och med knappa siffror. En reaktion ska väl komma för deras del? Svårt att se dem hålla samma eller ens en liknande standard under hela säsongen. Kan säkerligen ställas inför problem mot ett nytänt Watford.

Watford +0,5 mål (asian handicap) spelas till 2,07x hos Bethard. Spelet sitter vid kryss eller bortavinst.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Watford +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,07
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, torsdag 26/12
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:


Annons: