Speltips inför Southampton – Bournemouth 27/4: Derbydags!

Spelbloggare Publicerat: 27 april 2019

Får hemmafansen fira in ett säkrat kontrakt på St. Mary’s Stadium – och det i ett derby? Southampton kan slå in spiken när ett kallt AFC Bournemouth står på andra sidan planhalvan. Här får ni ta del av det bästa speltipset inför matchen och planen är att det ska dubbla insatsen.

Annons:

16:00, TV-sänt på Viasat Premium och ett Southampton som kan bli klara för ännu ett år i Premier League – i ett äkta rivalmöte. Det vill ni inte missa!

I praktiken ska det extremt, extremt mycket till för att annat skulle bli fallet – att Southampton, som under året haft det svårt att komma till sin rätt, skulle degraderas i seriesystemet – men här kan de även i praktiken fastställa det.

Klubben är för närvarande sex pinnhål ovanför Cardiff City, tredjejumbo, när tre matcher återstår att spela och har utöver det betydligt bättre målskillnad. Med andra ord: en trea och det är klappat och klart oavsett utfall i mötet mellan Fulham och Cardiff, som spelas parallellt med denna, på Carven Cottage.

AFC Bournemouth är fast i det ömsom hopplösa och ömsom bekväma mittenskiktet av tabellen, vilket i viss mån märktes av i förra veckans hemmamöte mot nästjumbon Fulham – 0-1 i baken. En plattmatch. Å andra sidan ska det anmärkas att Brighton & Hove Albion, dessutom på resande fot, krossades med 5-0 innan det. Vilket Bournemouth får vi se på lördag?

Talar emot AFC är att de riskerar komma till spel utan åtta spelare och minst fem stycken. Southampton har fyra osäkra, däribland Shane Long, samt Michael Obafemi helt out.

Ofta tajta derbyn

Hade det handlat om en serielunksfajt som vilken annan som helst, då hade motivationsfaktorn kunnat tala emot AFC Bournemouth – men nu handlar det om ett rivalmöte, derby, som alltid väcker starka känslor. Och då lägger man sig inte platt, såklart.

Tätt brukar det också bli i dessa inbördes möten, med den derbykaraktär som finns, och av de fyra senaste har tre slutat lika, två 0-0. Sedan Bournemouth stack upp i Premier League, 2015, har också 5/7 matcher klivit under 2,5-målslinan. Spelårets omvända möte slutade mållöst.

Mycket talar återigen för en tajt historia, även om Southampton varit inblandade i flera mer öppna tillställningar på senare tid. Försvarsspelet satt dock väl senast, där man fick 1-1 borta mot Watford. Matchen leddes från några sekunders speltid och inte fören i den 90:e minuten kom kvitteringsbaljan. Kämpades trots allt på väl.

Bournemouth var i deras tur löjligt uddlösa senast mot Fulham och frågetecken över det offensiva kan höjas upp.

Summa summarum: målsnålt? Under 2,5 mål spelas till 2,20 gånger det investerade kapitalet hos Betfair Sportsbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 16:00, lördag 27/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.