Speltips inför Southampton – Bournemouth 28/4: Desperationen är skillnaden

Spelbloggare Publicerat: 26 april 2018

Southampton och AFC Bournemouth, båda helt ur form, möter varandra i en för de förstnämndas del ödesmatch. Desperationen kan komma att vara skiljelinjen dem emellan, är tanken.

Åtta seriematcher utan vinst. En på de 21 senaste. Det är Southamptons stora mardröm, som nu kan betyda att de – som en chock för de allra flesta – åker ur Premier League med dunder och brak.

Ännu är hoppet trots allt inte helt sinat: vinner man här, då kan det bli fantastiskt spännande i sluttampen av året. Fyra matcher kvarstår och fyra pinnar har de till Swansea City ovanför strecket. Nervkittlande tanke!

För Bournemouth är det hela klart, kontraktet, även om det finns en liten teoretisk möjlighet att det skulle kunna bli annorlunda – men i praktiken? Icke! De hittas i seriens mittenskikt, från att tidigare ha varit illa ute. Den första tiden efter årsskiftet trillade pinnarna in frekvent, varpå de kunnat säkra upp.

Det hela har dock ebbat ut i en klar formdipp, där de vunnit blott en av de nio senaste matcherna. Lyckas de hitta kraft nu, eller har man blivit lite bekväma i det hela? Den här matchen kan visa vartåt det barkar.

Värdskapets Sofiane Boufal saknas för ”The Saints” medan Steven Davis är osäker. Annars är truppen intakt. Gästerna har två pjäser, i form av Adam Smith samt Junior Stanislar, borta. Tyrone Mings får vi titulera som ett frågetecken.

Positiva tendenser i Southampton – trots allt

Så totalt oförmögna Southampton har varit att vinna matcher under spelåret i allmänhet och kalenderåret i synnerhet – hur tänker vi när vi vill lämna förtroendet i deras händer?

Ganska enkelt är det, faktiskt. Den stora skillnaden här är desperationen och motivationen. Det är samtidigt lätt att glömma att Bournemouth i stort verkar ha tappat fotfästet också. Svårt att tända till, så ömsom bekväm och ömsom hopplös situationen ser ut?

Och nämnas ska även att Southampton haft ett mardrömsschema den senaste tiden och i flera matcher ändå stått upp hyfsat. Vissa positiva tendenser, alltså.

Det är kanske inte en av de mest uppenbara av val av spel, men lite värde hittar vi ändock i den raka ettan till oddset 1,75. William Hill är platsen.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Liverpool vinner, rak etta
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 28/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.