Speltips inför Southampton – Liverpool 5/4: Fredagsfotboll från Premier League!

Spelbloggare Publicerat: 4 april 2019

Hur kickstartar man helgen på bästa möjliga sätt? Med Premier League, såklart! Fredagens match spelas på St. Mary’s Stadium, mellan Southampton och Liverpool – och från vår sida bjuds det på ett skrällbetonat speltips.

Annons:

Som det är upp till bevis för Liverpool nu – efter att ha tappat deras förstaplats till Manchester City, med en pinnes skillnad, och därmed vara den jagande parten i titelstriden av Premier League. Det mest sannolikt mer eller mindre krävas full pott under de avslutande matcherna, om ens det räcker till.

Och denna heta potatis ska bollas med en annan sådan, Champions League-slutspelet. Redan på tisdag nästa vecka vankas den första av två kvartsfinalmöten mot portugisiska Porto. Gäller att leverera resultat här och helst även spara på krafterna, de fysiska och mentala.

I en annan ände av tabellen är det som Southampton tampas, i kampen om förnyat kontrakt i det stora finrummet. Bara det faktum att man är inblandade i bottenstriden må vara ett fatalt fiasko, men nu ska det alltså räddas upp bäst det kan. Utsikterna är trots allt hyfsat positiva.

”The Saints” har med matchen mindre spelad, denna, än konkurrenterna närmast runtom i tabellen så mycket som fem pinnhål ner till bottentrion – förhållandevis mycket när det är flera andra i mer eller mindre samma situation som Southampton. Kan en eller till och med tre poäng skrällas hem denna afton?

Alldeles för stora favoriter

Så, har Southampton potentialen att skrälla? Det menar vi bestämt, åtminstone att hålla det tätt. De har steppat upp på sistone; vunnit två raka matcher, varav ena mot Tottenham Hotspur, och vunnit tre av de fyra senaste. Enda tappet kom i en 2-3-förlust borta mot Manchester United.

Detta är i en situation när Liverpool måste bolla mellan seriespelet och Champions League. Dessutom har flera av de senare prestationerna varit lite sisådär, även om de flesta matcher lyckas vinnas och förlusterna är ytterst sällsynta. Senast blev det en knapp 2-1-vinst när ”Spurs” kom på besök till Anfield och det efter ett självmål från motståndarna i den 90:e minuten.

Addera på detta att mittbacksklippan Virgil van Dijk, som i stort håller ihop hela försvaret, står som osäker inför matchen. Riskerar man då honom så tätt inpå en CL-kvartsfinal? Därutöver riskerar Joe Gomez och Alex Oxlade-Chamberlain att missa matchen.

Southampton? De saknar Michael Obefemi, Jannik Vestergaard och eventuellt Shane Long. Kan ställa ut en slagkraftig startelva.

När vi kokar ner alltihopa, är det inte missvisande att Liverpools favoritskap är så enormt? Spelet blir Southampton +1,5 mål (asian handicap) – sitter om de förlorar med uddamålet, spelar lika eller vinner – till mycket fina 1,74 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Southampton +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, fredag 5/4
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.