Speltips inför Southampton – Manchester City 30/12: Kniven mot strupen

Spelbloggare Publicerat: 29 december 2018

Kniven är hårt mot strupen för Manchester City och en trea är mer eller mindre ett måste inför den TV-sända söndagsmatchen mot Southampton. Nu smäller det, väl?

Annons:

Från järnhård dominans, en bit in i det hela en förstaplats och känslan av att den andra Premier League-titeln i rad är nära – till att ha förlorat dubbla matcher och som följd på det halkat ner till tredjeplatsen och vara hårt pressade. Åtminstone nästan kniven mot strupen här.

Så, vad är det som hänt? Boxing Day-matchen mot Leicester City förlorades med 1-2 och dessförinnan åkte man på en ännu mer oväntad smäll när Crystal Palace besökte Etihad Stadium och slutsiffrorna skrevs 2-3. Årets alla tre serieförluster har kommit under december månad och övriga pricken i protokollet kom mot Chelsea.

Nu har Manchester City halkat nedåt i tabellen, till tredjeplatsen och inför serieledande Liverpools match mot Arsenal – speltipset är skrivet och publicerat innan den – ha sju pinnhål upp till desamma.

Southampton fick en vitamininjektion i samband med tränarbytet till österrikaren Ralph Hasenhüttl och efter vinster över Arsenal samt Huddersfield Town har de klivit upp ovanför strecket, men tillbaka på förlustspåret var det i veckans hemmamöte med West Ham United – 1-2.

Vartåt barkar det för ”The Saints” nu? Över det stora hela kan finns det anledningar att vara lite mer pessimistiskt inställd. Kontraktet kan mycket väl lösas, men mycket mer än så lär det inte ens bli på tal om.

City hämtar andan – med besked

Skadesituationen har lättats upp för Manchester City de senaste veckorna, inte minst i samband med att David Silva och Kevin de Bruyne kommit tillbaka i skick. Även Fernandinho är aktuell för spel på nytt och det skulle betyda mycket. Annars är Gabriel Jesus osäker och Fabian Delph avstängd.

Nåja, nu är det kniven mot strupen för City och vi tror att de tar chansen att sätta press på Liverpool. Inte bommar de väl tre matcher efter varandra?

Det handlar trots allt om seriens, spelare för spelare, starkaste lag och kapaciteten är, som bekant, enorm. Innan de två torskarna har de varit stabila och matcher som denna tas ofta hem med rejäl dominans och större siffror.

Tajmingen att ställas mot City känns lite sådär för Southampton, som också verkar kommit ner på jorden efter direkteffekten med tränarbytet.

Oddsen på Manchester City har droppat några punkter, men värdet finns fortfarande kvar och vi spelar dem med -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal – till oddset 1,90 hos Interwetten.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 15:15, söndag 30/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.