Speltips inför Southampton – Tottenham 1/1: Viktigt att inleda året bra

Simon Pålsson Publicerat: 31 december 2019

På klassisk avsparkstid i England, närmare bestämd 16:00 på eftermiddagen, är det dags för Southampton och Tottenham att göra upp på nyårsdagen.

Annons:

På nyårsdagen spelas massvis med intressanta matcher i Premier League och det innebär även att det går att hitta mycket bra spelvärde. För vår del gäller det att ha ett brett fokus över hela omgången, med djupdyk i ett par av matcherna.

Southampton, som på slutet rest sig med två vinster och ett kryss på sina tre senaste spelade matcher, spelar nu hemma mot Tottenham Hotspur. En vinst här skulle göra att laget kan fortsätta klättra och lämna bottenstriden bakom sig.

Om vi bara ser till ineldningen på säsongen fanns det en överhängande risk att Southampton skulle fastna nere i bottenträsket, men nu har man avancerat upp till placering nummer 15 och om trenden fortsätter är man snart på betydligt säkrare mark. Det är ingen hemlighet att Southampton är ett lag med en hög höjd när det vill sig väl.

Tottenham Hotspur å sin sida har rest sig under José Mourinho, men än finns det saker kvar att arbeta med. Det sprudlar inte direkt om spelet och som tabelläget är har man fem poäng upp till en Champions League-plats. 2-2 borta mot Norwich senast var en ordentlig missräkning. Är det dags för revansch kanske?

Annons:

Kan han peta Christian Eriksen?

Just nu sitter den danske stjärnan Christian Eriksen på ett utgående kontrakt med Tottenham Hotspur och som det ser ut nu kommer han inte att förlänga sitt avtal. Det har gjort att Mauricio Pochettino och nu José Mourinho valt att sätta Christian Eriksen på bänken i merparten av ligamatcherna hittills.

Efter starten senast har Christian Eriksen samlat på sig totalt åtta startmatcher i Premier League under hösten. Däremot visade Christian Eriksen senast att han är en spelare som behövs. Med sin fina fot, både i uppbyggnaden och på fasta situationer, är han vital för lagets sätt att hota framåt.

Så frågan är om Christian Eriksen kan petas igen? Det ska sägas att Christian Eriksen generellt sett haft en svag säsong, men samtidigt har Tottenham Hotspur inte riktigt bredden att peta sådana spelare för länge. José Mourinho är dock en principfast herre och det är ofta det långsiktiga målet som är det väsentliga i hans ögon.

En tuff uppgift väntar

Tottenham Hotspur har haft en bättre period sedan José Mourinho tog över klubben och står på fem vinster, ett kryss och två förluster på portugisens åtta spelade matcher. Det får man ändå säga är ett okej facit med tanke på att han på kort tid redan hunnit sätta sin prägel.

Med det sagt är det en bit upp till lagen i toppen och en Champions League-plats kommer att bli en tuff utmaning att nå. Däremot kan vi tänka oss att det är skönt för Tottenham Hotspur att se hur rivalen Arsenal underpresterar samtidigt. Det ger någon form av andrum.

Nu väntar möte med ett Southampton som i stunder spelar riktigt bra fotboll, men som på grund av otur med truppen hamnade efter ganska direkt. Nu har man sakta men säkert rest sig spelmässigt och då kommer även resultaten på löpande band.

Inför den här matchen ser Southampton dock ut att få klara sig utan viktige anfallaren Shane Long och Yan Valery. Tottenham Hotspur å sin sida får spela utan sydkoreanen Son Heung-Min som är avstängd. Det finns därtill skador på Hugo Lloris, Ben Davies och Danny Rose.

Mycket kan man säga om dessa båda lag, men hållna nollor är inte direkt vad vi förknippar lagen med. Över 2,5 mål har varit ett spel som suttit i sju av lagens åtta senaste inbördes möten. Det säger en del om målchanserna här.

Båda lagen göra mål spelas till 1,54 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,54 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, onsdag 1/1
TV: 
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons:


Annons: