Speltips inför Southampton – Tottenham 25/1: Tufft läge

Simon Pålsson Publicerat: 25 januari 2020

Southampton och Tottenham Hotspur gör upp i FA-cupen. Vilka tar sig vidare till nästa omgång i den klassiska turneringen?

Annons:

FA-cuphelg står på schemat och för den som gillar att klaga på utebliven ligafotboll är det jackpott. För i England är konstrasterna stora mellan matcherna i Premier League och matcherna som sedan i cupen.

Men ett möte med tydliga PL-vibbar kommer i alla fall att spelas på lördagseftermiddagen. Southampton tar sig då an Tottenham i en match som får anses vara båda lagens bästa chans till en titel i år. Men frågan är hur högt den värderas?

Märk väl att lagen har spelat täta matcher mot varandra på sistone, bland annat ett 1-0-möte på St Marys Stadium på nyårsdagen i Premier League. Den matchen lär finnas kvar i minnet på spelarna med tanke på att det vara var fyra veckor sedan.

Southampton kommer för övrigt till matchen med en fin trend på fyra segrar på sina fem senaste matcher. Det är alltså en svår motståndare som väntar Tottenham här.

Annons:

Ett målspel i FA-cupen

Som alltid när det rör sig om cupspel gäller det att försöka väga in hur viktigt det här är jämfört med det huvudsakliga fokuset på Premier League. I Tottenhams fall kan det vara dumt att riskera för mycket i cupen, med tanke på att truppen inte är den bredaste och att man redan halkat efter i ligatabellen.

Med det sagt är José Mourinho en erkänt stark manager i cupsammanhang och tog bland annat ett par skalper med Manchester United. Säga vad man vill, men det är ändå imponerande sett till hur laget presterade i övrigt.

Inför den här matchen saknas den stora stjärnan Harry Kane, samtidigt som Moussa Sissoko, Ben Davis, Danny Rose och Harry Winks också ser ut att behöva stå över. Det kan därtill förväntas en viss rotation – om det vill sig illa. Låt oss se hur man tar sig an matchen.

Southampton har Yan Valery, Shane Long, Jannik Vestergaard, Jan Bednarek och Cedric Soares på sin skadelista. Det är tapp som kan vara jobbiga att klara sig utan – men om allt faller väl ut kommer ungdomen Jake Vokins fortsätta på den inslagna vägen från senast och göra mål framåt.

Men här tror vi att en lite mer åtstramad match är att för vänta. Det finns den risken i FA-cupen med lite sämre startelvor och lite mer försiktig approach till matcherna.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,66 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,66
Bolag: Unibet
Spelstopp: 16:00, lördag 25/1
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 
Annons:


Annons: