Speltips inför Southampton – Watford 30/11: Nervkittlande ångestbatalj

Spelbloggare Publicerat: 30 november 2019

Lördagens Premier League sätts punkt för på St. Mary’s Stadium med match mellan Southampton och Watford – seriens katastrofala bottenduo. Vem vinner den ångestpräglade bataljen?

Annons:

19. Southampton, 13 matcher: 2-3-8, 9p, -18 mål
20. Watford, 13 matcher: 1-5-7, 8p, -18 mål

Och därifrån med fyra respektive fem poäng upp till säker mark, från nästjumbo- samt jumboplatsen. Ångest var det, ja. En match där det finns så oerhört mycket att vinna, men minst lika mycket att förlora. En väldigt spännande avslutningsmatch från den här fullspäckade Premier League-lördagen.

Southamptons brutala, rentav historiska, plattfall med 0-9-förlusten hemma mot Leicester City har följts upp av fler tuffa bataljer, om än med bättre insatser i dessa. Men tillräckligt bra? Icke. Uttåg ur Ligacupen, 1-3 mot Manchester City, därefter förlustsiffrorna 1-2 i seriespelet mot desamma. Sedan 1-2 i baken mot Everton och senast, betydligt bättre, 2-2 borta mot Arsenal. Förhoppningen är att det ska ljusna nu.

Jumboplatsen är alltså tilldelad Watford inför matchen – en helt förtjänt sådan. Laget har trots allt bara vunnit en av de 13 spelade matcherna, ett makabert uselt facit, och det med ett spelarmaterial som i PL-mått mätt inte alls ser speciellt dåligt ut. Ganska intressant på flera positioner, snarare.

Den där vinsten kom faktiskt precis före det landslagsuppehållet som kom i början av månaden, men väl tillbaka efter det blev det ännu en blytung förlust, en av sju, med noll mål mot tre när Burnley besökte dem på Vicarage Road. Var är det som händer egentligen?

Annons:

Jumbon Watford kan skrälla

Något, med betoning på: något, bättre har Southampton sett ut på senare tid och 2-2-krysset borta mot (ett förvisso iskallt) Arsenal var ett kliv framåt. Men problemen är knappast poff-väck och statistik omöjlig att snacka bort finns att ta i stark beaktning; åtta matcher i följd utan förlust.

Gemensamt har båda parter att de åtminstone har målbilder av att vara slagkraftigare än såhär. Framförallt kan det dock appliceras på Watford, menar vi. Ska finnas så oerhört mycket mer att hämta från dem och deras spelarmaterial.

Och innan den där brutala 0-3-torsken mot Burnley – årets första seger via 2-0 över Norwich City. I alla fall en liten ljusglimt i allt mörker.

Trots att det också finns en del eventuella skadebekymmer för Watford att värdera in i analysen – Danny Welbeck out medan Craig Dawson, Daryl Janmaat, Roberto Pereyra, Domingos Quina, Tom Cleverly samt Sebastian Prödl tveksamma – ser vi Watford med goda möjligheter till ett hyfsat resultat, i en match som är att värdera som närmast helt öppen.

Man kan förstås avvakta startelvor innan placerat spel, om än då med risken att oddsen droppar, men vi ser det utan tvekan som värt att kliva in på Watford +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – redan nu till oddset 1,82 hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Watford +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,82
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, lördag 30/11
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:

Annons: