Speltips inför Tottenham – Brighton 26/12: Dags för Boxing Day!

Spelbloggare Publicerat: 24 december 2019

Graham Potters Brighton & Hove Albion reser till huvudstaden för att ställas mot Tottenham Hotspur i den tidiga av alla Boxing Day-matcher.

Annons:

Årets mest klassiska fotbollsdag är kommen – och det spelas matcher runt om i hela England. Nästan full omgång i Premier League, bortsett från att Wolverhampton Wanderers och Manchester City möter varandra under fredagen.

Startskottet tas alltså i London, på Tottenham Hotspur Stadium. 13:30 är det avspark och det är en spännande batalj som ska gå av stapeln.

Det är djupt revanschlystet “Spurs” som kommer hit, efter 0-2-förlusten i derbyt hemma mot Chelsea. En insats och match de helst vill glömma fortast möjligt, men kanske håller den formboost som man fick i samband med tränarbytet till José Mourinho ebba ut. Ser inte helt problemfritt ut. Långtifrån.

Kvar på skadelistan i Tottenham står Hugo Lloris, Erik Lamela samt Ben Davies. Nu också Son Heung-Min avstängd.

Brighton är ofta sevärda. Vill alltid spela fotboll. Ibland med bättre och ibland med sämre utfall. Såvida de är ovanför bottentrion får det dock ses som lyckat – nu med fem pinnhål ner dit, trots den något oväntade 0-1-förlusten hemma mot Sheffield United senast. Ska formen vara i fara? Tveksamt och det återstår att se.

Solly March och José Izquierdo är skadade inför matchen. Graham Potter kan med andra ord laborera relativt fritt med startelvan, ställa ut den nästintill bästa möjliga.

Annons:

Tottenhams försvarsspel – ingenting att lita på

Nollade och förlust senast, men annars ser det ändå rätt lovande ut för Brighton. Vi skulle inte förvånas om förmår att stå upp emot Tottenham spelmässigt; styra under perioder och skapa en hel del. Det har fallet varit oavsett Premier League-motstånd, mot de sämsta såväl som bästa motstånden.

Innan den nämnda matchen hade de spelat fyra raka matcher där det målats åt båda håll, däribland mot Arsenal samt Liverpool. Verkligen visat framfötterna i dessa.

Och nu besöker de ett Tottenham vars defensiv inte är att lita på det minsta, men där det finns offensiv kapacitet – även om det inte direkt märktes av i förra veckans derby. De har fruktansvärda problem att spika igen. Framåt finns spetskvalitéer i sådana som Harry Kane och Dele Alli.

Av de tio senaste PL-matcherna för “Spurs” har åtta innehållit mål åt båda håll. Flertalet tillfällen där motståndarna dessutom fått fira vid fler tillfällen än ett. Så, varför skulle de hålla nollan mot ett spelskickligt Brighton?

BLGM-spelet synas till fullt acceptabla 1,70 gånger pengarna hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,70
Bolag: Betway
Spelstopp: 13:30, torsdag 26/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:


Annons: