Speltips inför Tottenham – Chelsea 24/11: Ställningstagande i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 22 november 2018

Londonderbyt mellan Tottenham Hotspur och Chelsea sätter punkt för Premier League-lördagen och från det så uppsnackade och upphajpade mötet kan vi presentera ett speltips som får det att klia rejält i fingrarna.

Annons:

Till följd av starkare varumärken och en större konkurrenskraft, har derbyna mellan Tottenham och Chelsea blivit allt hetare sådana med åren. Räkna med ett fullproppat White Hart Lane, varifrån avsparken beräknas tas 18:30 och från TV-soffan ses matchen bäst via TV10, Viasat Premium, Viasat Ultra HD eller Viaplay.

Förutom all heder som finns inbakat i ett derby som detta, är det också två lag som verkligen skulle behöva kassera in en trea och på så sätt kunna haka på i den absoluta toppstriden. En eller ett par tapp skulle kunna innebära att toppduon, bestående av Manchester City och Liverpool, spurtar ifrån.

Chelsea återfinns på tabellens tredjeplats och Tottenham på fjärdeditot, med ynka en pinne som skiljer dem åt och fyra respektive fem till toppen av kullen. Därtill finns även ett flertal konkurrenter som jagar underifrån och ska hållas på avstånd.

Lagen har nu haft ett tvåveckorsuppehåll och flera spelare varit på uppdrag med respektive landslag. Hurdan blir reaktionen på detta? Kan det ens påverka?

I egenskap av hemmalag – fördel ”Spurs”

Strax före uppehållet hittade ”Spurs” verkligen stilen. De radade upp fyra vinster efter varandra, varav tre på bortaplan. Toppmotstånd må de inte ha ställts mot i dessa, men knappast lättviktare heller. Stabila, fina prestationer.

Av de 12 senaste matcherna har bara två förlorats och dessa har kommit mot Manchester City och Barcelona. Lag som ska hållas en klass över just Chelsea.

Vissa skadebekymmer stör Tottenham, men utan att det ska påverka alltför mycket. Vincent Janssen, Mousa Dembélé, Davinson Sánchez, Danny Rose och eventuellt Jan Vertonghen samt Kieran Trippier missar matchem. För Chelsea är Mateo Kovacic tveksam och Ethan Ampadu skadad.

Även Chelsea är i form, ska nämnas. De har dessutom, spelmässigt, imponerat mer under spelåret – men faktum kvarstår ändå: bara ynka pinnen skiljer dem åt. Resultaten är, som bekant, vad som spelar roll.

Det är till och med så pass att ”Londons blåa”, som de kallas, inte förlorat en enda match under säsongen, varken i Premier League, Ligacupen eller Europa League. En del tapp via kryss har det dock blivit, såsom när man bara fick 0-0 hemma mot Everton senast.

Trots den styrka som Chelsea visat upp, ska de inte presenteras som favoriter i ett bortamöte med ett nästan helt jämnstarkt Tottenham. Eller hur?

Tottenham +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – tas till 2,06x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% extra upp till 1 000 kr, unik bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Tottenham +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, lördag 24/11
TV:  viasatultrahd logo viasatpremium logo tvtio logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.