Speltips inför Tottenham – Southampton 5/12: Revansch i sikte

Spelbloggare Publicerat: 5 december 2018

Revansch är i sikte för Tottenham Hotspur och en sådan är vi starkt inställda på att de får när ett ofta hopplöst uselt Southampton besöker dem i London. En favorit att lita på.

Annons:

2-2 hemma mot Manchester United. Det är såklart hedervärt. Men det kunde faktiskt ha blivit mer, i och med att man hade 2-0 att spela på redan från den 20:e minuten. Som så ofta förr räckte det inte ända in i kaklet och ”The Saints” står kvar på ynka en vinst på årets 14 seriematcher – minst av alla – och platsen som tredjejumbo innehas för närvarande.

Så, vad talar för Southampton här i London? Försvinnande lite. Det kan väl vara det att förhållandevis få matcher förlorats, sett till tabellpositionen: hälften, mer specifikt.

Och hit kommer Tottenham från en påfrestande match, en käftsmäll i derbyt mot Arsenal. Matchen leddes in i halvtidsvilan, men landade i en 2-4-förlust efter att ha blivit helt översköljda i den andra halvan. Men är formen i fara?

Att möta ”Gunners” på Emirates Stadium är en vitt skild sak från att ta emot Southampton och innan förlusten senast hade sex raka fullpottare radats upp, däribland en via 3-1 över en annan lokalkonkurrent i Chelsea.

Eftersom målskillnaden numera håller ”Spurs” nedanför åtråvärda topp fyra, är det av största betydelse att matcher som denna – där de är storfavoriter – kammas hem. Oddset för den raka ettan står som bäst i 1,39.

”Knappt haft en syl i vädret”

Det ska inte vara mycket till diskussion här. Tottenham har alla chanser till en snabb revansch – just en match av denna karaktär kan vara det som krävs för att hitta tillbaka på rätt spår, mot ett stukat Southampton.

Och då tänker vi inte enbart på att de inte vunnit på 12 raka matcher, under ordinarie tid, utan också specifikt ett katastrofalt bortaspel och en välfylld frånvarolista. Marino Lemina är avstängd, Shane Long skadad och kvartetten bestående av Matt Targett, Danny Ings, Ryan Bertand samt Michael Obafemi tveksamma.

Nytt på tapeten för Tottenham är att Jan Vertonghen är avstängd. Annars saknas en halv handfull spelare, men som sådan har situationen varit sedan en tid tillbaka och de flesta av de främst lysande stjärnorna är disponibla.

Gästerna har i matcher som denna, borta mot klart bättre placerat motstånd, knappt haft en syl i vädret och mycket ska till för att de ska få en sådan här och nu.

-1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal – på Tottenham spelas till smakrika 2,06 x insatsen hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela direkt, utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Tottenham -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 5/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.