Speltips inför Watford – Tottenham 18/1: Upplagt för underhållning

Spelbloggare Publicerat: 18 januari 2020

Omedelbart fokus riktas på målmarknaden inför lördagens tidiga Premier League-batalj mellan Watford och Tottenham Hotspur. Här är vår tro stark på att proppen kan åka ur.

Annons:

Fullständig kris och en plats som tabelljumbo. Det var verkligheten för Watford för inte så länge sedan.

Nu är pressen för all del alltjämt kvar på dem, men skutan helt vänt och av de fem senaste Premier League-matcherna har fyra summerats i vinster samt övrig i ett kryss. Senast städades bottenkonkurrenten AFC Bournemouth med enkelhet undan – 3-0-seger på bortaplan. Klubben hittas nu ovanför bottentrion och förhoppningen är att resan ska fortsätta uppåt i tabellen.

Är Tottenham de som ska sätta stopp för Watfords frammarsch? Givetvis är de, som den storklubb de är och med det spelarmaterial de har, oddsfavoriter – men favoritskapet ska knappast ses vara av större karaktär.

“Spurs” har nämligen stora problem och av det mesta att döma blev José Mourinho inte den lösning som de önskade. Före den knappa 2-1-vinsten över Middlesbrough i FA-cupen, omspelet, hade de två kryss och två förluster på fyra matcher. Och för ärlighetens skull har spelet inte sett bra ut på flera månader.

Kanske är det så pass enkelt att Tottenham inte är förtjänta av mer än den åttondeplats de innehar i Premier League? Blir tufft att nå Europa, i den här konkurrensen.

Ett orosmoln är att Harry Kane fortsatt är skadelistad för bortalaget, liksom Ben Davies, Moussa Sissoko och Tanguy Ndombele. Kanske ännu värre är situationen för Watford; Tom Cleverley, Danny Welbeck, Sebastian Prödl, Kiko Femenía, skadade, och Christian Kabasele avstängd. Dessutom osäkert runt Abdoulaye Docouré, Daryl Janmaat samt Will Hughes.

Annons:

Watford sugna på mer

Saknaden av Harry Kane är stor i Tottenham och det har sett uddlöst ut på sistone, men ser vi till avancemanget mot “Boro” stod de åtminstone för två baljor och insatsen i uddamålsförlusten mot Liverpool dessförinnan lämnades en del positiva besked.

Och med offensiva kort som Christian Eriksen, Dele Alli och Son Heung-Min på planen ska ett skadeskjutet Watford och deras offensiv absolut kunna såras.

Gällande Watford tänker vi att det kommer pumpas på framåt; en offensiv approach och jakt på tre poäng. De är flera nivåer bättre än vad de visat upp under den stora merparten av säsongen – och nu äntligen fått utdelning. Inte minst offensiven sprudlar; de har målat i sex matcher på raken och stått för 11 baljor på de fyra senaste.

Här tror vi på ett i viss mån sårbart, men just nu sprudlande hemmalag som trycker på framåt vid tillfälle mot ett Tottenham som vill styra och ställa ute planen. Det talar för att målen ska vara nära till hands.

Över 2,5 mål tas till finfina 1,87 gånger pengen hos Betfair Sportbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair Sportbook – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål totalt
Odds: 1,87
Bolag: Betfair Sportbook
Spelstopp: 13:30, lördag 18/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

Annons:


Annons: