Speltips inför Watford – West Ham 24/8: Jämna förutsättningar

Martin Efvergren Publicerat: 24 augusti 2019

De båda London-klubbarna har fått en tuff start på säsongen och det här mötet förväntas bli jämnt. Vi finner spelvärde i tron på att West Ham kan vara det något bättre laget för tillfället.

Annons:

Javi Gracias Watfords premiärmatch slutade i en blytung 0-3-förlust hemma mot Brighton. Förra helgen begav man sig till Goodison Park där man återigen föll. Everton vann matchen med 1-0 efter ett tidigt ledningsmål.

Spelmässigt har man möjligen gjort sig förtjänta av en bättre utdelning, men efter två omgångar har man 0 poäng och 0 gjorda mål och nu krävs att man, framförallt, blir vassare i den sista tredjedelen.

West Ham inledde säsongen med en 5-0-förlust hemma mot Manchester City. Mauricio Pellegrini satsade inte på någon ultradefensiv och det kom att straffa sig mot ett alltför bra motstånd. Att man kammade noll i det mötet är dock inte så mycket säga om.

Senaste omgångens bortamöte mot Brighton var, på sätt och vis, en bättre värdemätare för var West Ham står. Brighton dominerade mestadels bollinnehavet men det var West Ham som tog ledningen genom Javi Hernandez.

Det dröjde dock inte länge innan hemmalaget kvitterade och om det var något av lagen som var närmast en seger så var det Brighton.

På skadelistan hos West Ham i senaste matchen fanns Felipe Anderson, Sebastien Haller och Mark Noble. Hos Watford saknas sannolikt Ismaila Sarr, Tom Dele-Bashiru och Adalberto Penaranda.

Jämnt – med knapp fördel bortalaget

Både Watford och West Ham har på förhand nämnt som kandidater till att utmana om topp-sex-placeringar och, utan tvivel, finns det gott om kvalitet i bådas trupper.

West Ham har gjort en intressant värvning i Sebastian Haller och han startade som nia i en 4-2-3-1-formation i premiären mot Manchester City . Bakom honom finns också gott om spelskickliga spelare i Lanzini, Anderson och Wilshere.

Senast mot Brighton saknades dock både Haller och Anderson. Detsamma gäller Watfords, på pappret, vassaste värvning Ismaila Sarr som ännu inte fått göra debut på grund skadefrånvaro.

Watfords och West Hams lag ser, på de flesta sätt och vis, ytterst jämnstarka ut. Förväntningarna på båda är också att de ska vara med och utmana på den övre halvan, men då lär det krävas mer än det man har presterar i de två första omgångarna.

Att läget skulle vara pressat vore att överdriva, men, i synnerhet, hemmapubliken på Vicarage Road lär nog vara något mindre tålmodiga efter den senaste prestationen mot Brighton. Det skulle kunna tala till West Hams fördel.

I senaste säsongens möten vanna bortalaget båda matcherna. West Ham vann i våras med 4-1 medan Watford vann det första mötet med 2-0.

Oddssättarna håller ändå, förmodligen främst i kraft av hemmaplan, Watford som favoriter i det här mötet. De tror också på att det kommer bli många mål.

En hel talar också för att ett oavgjort resultat ligger nära till hands. Men, till skillnad från oddssättarna, tror vi att West Ham kan vara det något bättre laget för stunden.

Watfords offensiv har sett uddlös ut hittills och West Ham kan bli giftiga om omställningslägen uppstår.

Därför blir spelet en halvgardering, det vill säga att West Ham vinner eller oavgjort till 1.78 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 24/8
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.