Speltips inför Watford – Wolverhampton 1/1: Två formstarka lag

Simon Pålsson Publicerat: 31 december 2019

Wolverhampton och Watford gör upp i det som kanske är nyårsdagens roligaste match i Premier League.

Annons:

Den som älskar engelsk fotboll kommer inte att tycka mindre om den efter jul- och nyårshelgerna varje år. Det är en sak som är säker. Medan andra ligor går på ledighet kör man för fulla muggar på de brittiska öarna.

På nyårsdagen väntar åter en full omgång och här kommer vi att fokusera på att hitta speltips i merparten av matcherna. Just i den här texten är det mötet mellan formtoppade Wolverhampton och Watford som hamnar i fokus.

Wolverhampton tog sånär poäng borta mot Liverpool senast, vilket vore otroligt med tanke på att man i omgången innan slog Manchester City. Det är utan tvekan så att Wolverhampton är ett av de mer underskattade lagen i Premier League fortfarande. Precis som Erik Niva sa i Premier League-studion anser vi att Wolverhampton, när man har bästa lag på banan, är värda topp 4 i ligan.

Watford då? Jo, man har nu tre raka utan förlust efter en svag säsongsinledning. Om det inte vore för poängtappet mot Sheffield United, på bortaplan, hade man också haft tre raka vinster. Men allting pekar uppåt för det här laget. Det är känslan man får av bara sättet de spelar och resultaten.

Annons:

Hur kommer lagen att rotera?

En evig fråga att ha med sig under den här tiden på året i Premier League är hur lagen roterar inför sina matcher. Det är en viktig del att ta med i beräkningarna när man rekar speltips inför engelska ligamatcher runt jul och nyår. Det intensiva spelschemat gör att startelvorna varierar kraftigt – på ett sätt som de inte gör vanligtvis under säsongen.

Här kan vi notera att Wolverhampton stod för en rad förändringar inför sin senaste match borta mot Liverpool. Rimligen borde man ha fått med sig en poäng från Anfield, men VAR hade återigen en av sina lite tråkigare dagar. Prestationsmässigt var man, den reservbetonade startelvan till trots, värda minst en poäng.

En sådan insats är såklart meriterande för hela spelartruppen, men inte minst spelarna som inte brukar få starta, men som nu gjorde det bra. Det lär dock inte göra att alla får starta igen. Nu kommer Wolves snarare återgå till det som mer liknar den ordinarie startelvan. Spelarna i den har som bekant fått vila nu.

Watford däremot spelade med ett starkt lag senast och tog återigen en viktig vinst. Nu har man rest sig lite från de döda och börjat klättra i tabellen. Troy Deeney gjorde två viktiga mål senast och har visat att han ska leda trupperna den här säsongen också. Att han är tillbaka från skada är otroligt viktigt.

Det här är två formstarka lag och inte sällan leder det till många mål. Wolverhampton är i våra ögon favoriter med tanke på den startelva vi tror att man formerar, men vi håller oss till ett målspel.

Båda lagen göra mål spelas till 1,72 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  16:00, onsdag 1/1
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons:


Annons: