Speltips inför West Ham – Arsenal 12/1: Upplagt för underhållande derby

Spelbloggare Publicerat: 12 januari 2019

Underhållande, fartfylld och målrikt blir det ofta i Londonderbyna mellan West Ham United och Arsenal – och det hoppas vi det blir även när de rivstartar Premier League-lördagen redan 13:30.

Annons:

Hetare derbyn finns det en herrans massa av, men det handlar åtminstone om mer än vilken serielunksfajt som helst. London Stadium är platsen och från de svenska TV-soffrorna ses matchen bäst på Viasat Premium eller Viasat Ultra HD.

Vi har nu kommit till en fas av Premier League där skikten i serien på allvar dragits isär. West Ham har, väl också precis som väntat, fastnat i den ömsom hopplösa och ömsom bekväma mitten. Varken Europa eller bottenstrid är det ens på tal om. Just nu? Plats nummer tio.

Normalt hade det kanske funnits mer att hämta ur West Ham, men enorma skadeproblem har satt käppar i hjulen i deras jakt på högre placeringar. Upp emot nio spelare riskerar missa denna match, däribland Chicharito, Marko Arnautovic samt Jack Wilshere.

Lite likadant är det i Arsenal gällande truppfronten. Även de har nio spelare i riskzonen att behöva stå åt sidan; bland andra Mesut Özil, Laurent Koscielny och Shkodran Mustafi.

Över det stora hela finns mycket positivt att säga om ”nya” Arsenal, nu under Unai Emery. Femma är de placerade om för närvarande, med en trea upp till topp fyra. Prestationerna är emellertid något ojämna. Senast, för exakt en vecka sedan, plockades Blackpool ner med 3-0 i FA-cupen.

Flera målrika historier

Offensiv kapacitet. Defensiva problem. Hos båda parter. Ofta underhållande inbördes möten. Här kan det smälla. Målfest?

Senaste seriematchen för West Ham var lite av en besvikelse. Tack vare Marko Arnautovic, med två snabba mål i mitten av den andra halvleken, kom de i alla fall undan med 2-2 mot Brighton & Hove Albion. Mot toppmotstånden har det blivit flera målpartaj och minnesvärda historier.

Arsenal är fart och fläkt runt. Nyårsdagens möte med Fulham plockades hem med 4-1 och strax innan dess blev det en 1-5-förlust mot Liverpool. Upp och ner. Trots bortaplan räknar vi med att ”Gunners” kliver på här; fartfylld och offensivt.

Spelårets omvända möte slutade 3-1 till Arsenal och inbördes mötet dessförinnan fyra mål mot ett till desamma. West Ham borde kunna hålla det tajtare nu, men mål lär det oavsett vad bli.

Över 3,5 mål spelas till 2,38 x insatsen hos LeoVegas. Godkänd betalt.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 2,38 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 13:30, lördag 12/1
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.