Speltips inför West Ham – Manchester City 10/8: Rivstart på PL-säsongen!

Spelbloggare Publicerat: 9 augusti 2019

Lördagens första av sex premiärmatcher i Premier League spelas mellan West Ham United och mästarna Manchester City. Har vi ett bud på skräll eller en favorit att lita på? Läs vårt speltips inför matchen här.

Annons:

Serietiteln, som vunnits två år på raken, ska försvaras och av spelbolagens profetior att döma är det någonting de ska lyckas med. Annons: Oddset för en ny förstaplats står i så lite som 1,50 x insatsen.

Huruvida favoritskapet är i över- eller underkant är svårt att sia, men alldeles självklart är det att Manchester City ser starkast ut – på alla fronter. Spetsen är sylvass. Bredden extrem. Utan tvekan rustade för att utmana om ett flertal titlar och nu hoppas Pep Guardiola föra dem till en efterlängtad Champions League-skalp också. På pappret, världens bästa lag?

Årets första titel, om än den minsta och minst betydelsefulla sådana, har redan säkrats och det efter en straffsparksvinst över Liverpool i Community Shield. 1-1 på tavlan stod det när 90 minuter var summerade och City-målet antecknades Raheem Sterling, som bara fortsätter växla upp och utvecklas, för.

Som värd på London Stadium står alltså West Ham United, som har potential att ta nya kliv framåt – och eventuellt kan utmana om en Europaplats. Det finns stora kvalitéer i Manuel Pellegrinis spelartrupp och konkurrensen har stärkts i och med förvärven av mittfältaren Pablo Fornal, från Villarreal, och strikern Sébastien Haller, 15 mål för Eintracht Frankfurt förra året. Addera på detta att Jack Wilshere är med från säsongsstarten nu.

Gäller för West Ham är att hitta stabiliteten i prestationerna. Varit alldeles för mycket upp och ner de senaste åren, där från vecka till vecka kunnat se ut som ett topp- kontra bottenlag. Kapaciteten finns! Får de ut den?

Annons:

Dubbla insatsen för målspelet

Undertecknad ser potential för Europaspel i West Ham. Bakom de klassiska topp sex-klubbarna tillhör de det främsta skiktet – åtminstone på pappret. Med ett par fina nyförvärv blir det spännande att se vartåt det här barkar.

Sébastien Haller är en spelare som undertecknad håller hyfsat högt. Där finns potential för ett tvåsiffrigt antal mål. Offensiven är mest spännande och Manchester City, som alltid spelar framåtlutat och anfallsinriktat, kan mycket väl såras på London Stadium.

Ser vi till de två genrepsmatcherna före denna premiär, har det varit rena målfesterna för West Ham – en 5-3-vinst (!) över Hertha Berlin och 2-2 mot Athletic Bilbao. Veckorna innan föll de med 1-4 mot just Manchester City.

Att Manchester City kommer hitta nätet, det kan vi väl nästan slå fast redan på förhand? Om det skulle hacka i det offensiva maskineriet, har man ett flertal världsklasspelare även på bänken.

Enda potentiella avbräcket för West Ham är på kaptenen Mark Noble. Femtio-femtio för spel? Gästerna har Benjamin Mendy och Leroy Sané skadade samt Fernandinho och Aymeric Laporte tveksamma för spel.

Dubbla insatsen för att det blir mål åt båda håll är ett odds som lockar oss starkt. Interwetten med det marknadsledande oddset just nu.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 5 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 13:30, lördag 10/8
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.