Speltips inför Wolverhampton – Aston Villa 10/11: Målsnålt på Molineux

Martin Efvergren Publicerat: 10 november 2019

Wolverhampton tar emot Aston Villa på Molineux Stadium och förutsättningarna ser jämna ut på förhand. I synnerhet talar Wolves statistik för att det här inte kommer att bli något målkalas.

Annons:

Man brukar ju prata om det svåra andra året och i Wolverhamptons fall ser det ut att kunna stämma. Förra säsongen var de en överraskande skicklig nykomling, men den här säsongen har man ännu inte funnit samma momentum.

I tabellen befinner man sig på en 12:e plats med 13 poäng efter spelade matcher. I mittenskiktet är det jämnt och möjligheten till att, även denna säsong, slåss om Europaplatserna är förstås fullt rimliga, men spelmässigt flyter det inte på på samma sätt som förra säsongen.

I torsdags lyckades man besegra Slovan Bratislava med 1-0 i Europa League, efter mål i den 92:e minuten, och de senaste två ligamatcherna har slutat 1-1 mot Newcastle respektive Arsenal.

För mindre än två veckor sedan föll man också med 2-1 borta mot just Aston Villa i Ligacupen i en match där Espirito Santo valde att rotera på ett antal positioner.

Nu väntar alltså återigen ett möte med nykomlingen Aston Villa som är en poäng bakom Wolves i tabellen.

Med en till stora delar ny trupp jämfört med det lag som tog sig upp till Premier League fick man en sämre inledning på säsongen, men den senaste tidens matcher pekar mot en smått stigande formkurva.

Senast föll man med 2-1 hemma mot Liverpool trots att man hade en 1-0-ledning fram till den 87:e minuten. I ligamatchen dessförinnan förlorade man med 3-0 borta mot Manchester City. Men ser man till de 7 senaste matcherna, Ligacupen inkluderat, så har man vunnit 4, kryssat 1 och förlorat 2 (mot ligans klart bästa lag).

På Aston Villas skadelista finns Davis, Chester och Peleteiro. Hos hemmalaget lär sannolikt Bennett och Boly saknas.

Annons:

Wolves styrka är inte att föra spelet

Det skiljer alltså bara en poäng mellan de här båda lagen i tabellen och mycket talar för att det här kommer bli en jämn och tät drabbning.

Wolverhampton är, i kraft av hemmaplan, favoriter, men de är ett lag som har det lite svårare när de ska föra matcher där de förväntas vinna.

Att man kan besegra Manchester City med 2-0 på bortaplan, men samtidigt har stora problem att slå Slovan Bratislava på hemmaplan är, på många sätt, signifikativt.

Aston Villa lär också de ha stor respekt för Wolves omställningsspel och den förväntade matchbilden är att hemmalaget kommer att behöva föra spelet.

Om vi tittar på Wolves resultatrad de senaste 12 matcherna så har det blivit under 2,5 mål i hela 10 av dessa.

Den statistiken i kombination med att Aston Villa lär ta stor hänsyn till Wolves styrkor och svagheter gör att jag finner ett fint spelvärde i att det här kommer bli en målsnål tillställning.

Spelet blir således att det kommer bli under 2,5 mål totalt till 2,05 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,05
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 10/11
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: