Speltips inför Wolverhampton – Manchester City 27/12: Hängmatch toppat med superspel

Spelbloggare Publicerat: 27 december 2019

Wolverhampton Wanderers och Manchester City var ensamma att inte spela under Boxing Day i Premier League och möter istället varandra under fredagskvällen. Platsen är Molineaux Stadium och därifrån presenterar Spelbloggare.se ett speltips hämtat från målmarknaden.

Annons:

Hängmatchen kvar från Boxing Day går av stapeln vid 20:45 och visas bäst på Viasat Premium, Viasat Sport Extra eller Viaplay.

Det handlar om ett toppmöte mellan sjätteplacerade “Wolves” och trean Manchester City, där de senare hoppas kunna hämta in det betydande avstånd som redan skapats till serieledande Liverpool och där Wolverhampton ska försöka stärka deras position i jakten på en Europaplats.

Wolverhamptons stora signum är deras stabilitet; hur svårspelade de är och faktum är blott tre av 18 seriematcher förlorats. En av dessa åktes på häromveckan, inte helt förtjänt och efter ett sent insläppt mål mot Tottenham Hotspur. Tillbaka på rätt spår, vinnarspåret, var de när 0-1 vändes till en 2-1-vinst borta över Norwich City. Blir en tuff nöt att knäcka för världspjäsen Manchester City.

Redan nu har Manchester City, som regerande mästare och förhandsfavoriter, ett rejält glapp att hämta in för att åter bli en del av titelstriden. Kommer mer eller mindre krävas idel segrar framöver – något som inte ens är säkert att det skulle räcka. Men det är bara att gneta på; utöver seriespelet, mer inhemsk cupfotboll och Champions League-slutspel.

Willy Boly samt Morgan Gibbs-White är skadelistade för “Wolves” medan Leroy Sané, Aymeric Laporte, John Stones, David Silva och eventuellt Ilkay Gündogan missar matchen för kvällens gäster på Molineaux Stadium.

Annons:

Mål åt båda håll

Nu verkar Manchester City ha återfunnit formen och efter den oväntade tillika blytunga derbyförlusten mot Manchester United tagit fyra segrar i följd – senast med 3-1 över toppkonkurrenten Leicester City.

Defensivt är City fortsatt oroväckande sårbara och det avslöjar resultatraden väl; det har till och med blivit mål åt båda håll i 12 av deras 13 senaste matcher. Galen statistik, inte minst med tanke på att man varit presenterade som storfavoriter i den stora merparten av dessa.

Med andra ord: den offensiva inställningen och approachen kommer allt som oftast till ett pris. Och nu möter de ett mer än kompetent Wolverhampton, dessutom på bortaplan.

Gillar starkt årets “Wolves”. De hanterar många typer av matchbilder, oavsett om de är den förande eller tillbakalutade parten, och är alltid stabila. Faller sällan tungt. Mål framåt har de stått för i – hör och häpna! – 20 matcher på raken. Varför skulle de då misslyckas mot ett svajigt City?

BLGM-spelet synar vi med glädje till oddset 1,80 hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få 250% extra i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, fredag 27/12
TV:  viasatpremium logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:


Annons: