Speltips Leeds – Arsenal 22/11: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 21 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Smekmånaden är över för Leeds och vad gäller Arsenal höjs nu kraven på att leverera resultat. Jag tror vi kommer få se två framåtlutade lag och en matchbild av det öppnare slaget.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos 888sport.

Leeds tog Premier League med storm under de inledande omgångarna och även om man fortfarande står för en frejdig och underhållande fotboll så kan man väl säga att smekmånaden är över.

Till det här mötet mot Arsenal kommer man med två raka 4-1-förluster mot Leicester och senast mot Crystal Palace. Med 10 poäng på 8 matcher har man totalt sett presterat en helt okej inledning på säsongen men trenden ser just nu mindre positiv ut.

Visserligen besegrade man Aston Villa med 3-0 före dessa två förluster men man har förlorat tre av sina fyra senaste och släppt in åtta mål på de två senaste. Insatsen mot Crystal Palace innan landslagsuppehållet var lagets sämsta prestation så här långt.

Arsenal är två poäng före Leeds i tabellen och mer bör man kunna kräva av det här laget. Mikel Arteta har dock fått laget att uppträda mer organiserat och bättre samordnat i försvarsspelet men det har inte givit någon vidare effekt i antalet poäng räknat,

Inför mötet mot Aston Villa hade man släppt minst antal mål i hela ligan men där var det mer av det gamla Arsenal vi fick se då man föll med hela 3-0 på hemmaplan. Därmed har man, precis som Leeds, förlorat tre av sina fyra senaste ligamatcher.

Hos bortalaget är det osäkert om Partey kommer till spel och därtill saknas Elneny (corona), Chambers, Martinelli och Mari Villar. Leeds ser ut att få klara sig utan Machado (corona), Phllips, Shackleton, Forshaw, Llorente och Berardi.

Leeds fortsätter på inslagen väg

Med blott tre poäng på de fyra senaste är det två lag i poängbehov som ställs mot varandra denna söndagskväll. Utgången känns på förhand relativt oviss.

Vad vi vet är att Leeds är ligans näst målgladaste lag efter Liverpool med ett snitt på 3.88 mål per match. Det är ett naturligt resultat av Marcelo Bielsas kompromisslösa modell som, bland annat, bygger på hög press och ofta ett stort risktagande, vilket innebär att man släpper in och gör många mål.

Frågan är nu om man kan vänta sig ett mer riskminimerande Leeds efter att ha släppt in 8 mål på de två senaste matcherna och om Arsenal, som varit ett av ligans målsnålaste lag så här långt, kommer att göra det här till en mer tillknäppt tillställning?

Dogmatikern Bielsa lär med all sannolikhet inte göra några grundläggande förändringar på grund av att man förlorat de två senaste matcherna. Och vad gäller Arsenal så är det är en match man behöver vinna om man ska kunna klättra i tabellen. Försvarsspelet såg mindre stabilt ut senast och Leeds bör ha goda chanser att kunna straffa dem med sitt intensiva presspel.

Sammantaget ger detta att jag tror på en relativt öppen matchbild. Spelet blir därför att båda lagen kommer göra mål och att det totalt görs över 2.5 mål.

Leeds – Arsenal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Jämför odds: