Speltips Leeds – Burnley 27/12: Full gas

Simon Pålsson Publicerat: 27 december 2020

Boxing Day förlängs över söndagen den 27 december 2020 när Leeds United spelar hemma mot Burnley i Premier League.

Leeds United - Burnley

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway

Den engelska traditionen med fotboll i jul- och nyårskaoset är väl förankrad och det är någonting som man fortsätter med även den här säsongen, även om det är lite andra förutsättningar som råder i världen i stort. Det får man ta och leva med.

Det kommer därmed inte finnas julfirande familjer på läktarna, men för den sakens skull ska det såklart ändå spelas toppmatcher. En del matcher känns dessutom väldigt kittlande på förhand, som mötet mellan Leeds United och Burnley.

Av lite olika skäl är det här två lag som gärna tar en vinst här. Det skulle göra att man kan andas lite lättare inför framtiden och fortsättningen på den här säsongen.

Leeds United har i stunder varit ett lag som har imponerat på de allra flesta, med en tydlig offensiv och en spelidé som har sin vansinnighet i offensiven, och sitt enorma risktagande i defensiven.

I vissa stunder, eller matcher snarare, har det varit riktigt kostsamt. Som senast mot Manchester United när laget inte bara släppte in sex mål, utan också blev ordentligt förnedrade. Men det mesta kan räddas med en ny vinst här.

Ser vi till tabellen är man dock bara ett par svaga resultat ifrån att på allvar blandas i någon form av bottenstrid istället.

Burnley är på gång

Efter en direkt undermålig inledning på säsongen har Burnley ätit sig ikapp uppåt och ligger nu på säker mark, om än med knappa poäng ner till nedflyttningsplatserna. Det var inte minst vinsten mot Arsenal för ett par veckor sedan som blev något slags startskott på den fina trend som laget har nu.

Det hela kan förklaras i en rad saker, men att man har ett mer gynnsamt skadeläge har varit en viktig faktor. Jack Cork och Johann Gudmundsson står båda som osäkra här, men det är också det man behöver förhålla sig till.

I hemmalaget saknas den viktiga mittbacken Robin Koch, samtidigt som Gaetano Berardi och Adam Forshaw fortsatt är utanför laget. Diego Llorente och Liam Cooper är båda tveksamma till spel. Om den senare också missar blir man sårbara bakåt.

Båda lagen göra mål spelas till 1,60 gånger smeten hos Betway.

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,60
Bolag: Betway
Spelstopp: 13:00, söndag 27 december 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: