Speltips Leeds – Crystal Palace 8/2: Svårbedömda lag

Simon Pålsson Publicerat: 8 februari 2021

Crystal Palace och Leeds United gör upp i en på förhand svårbedömt möte i Premier League måndagen den 8 februari 2021.

Leeds United - Crystal Palace

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Om vi ser till tabellen pekar väl egentligen nästan allting på att måndagens möte mellan Crystal Palace och Leeds United ska bli ett jämnt sådant, och att det är svårt att veta i vilken ringhörna man egentligen ska ställa sig på förhand.

Crystal Palace står på 29 inspelade poäng och har därmed lagt sig på plats nummer 13 i den engelska ligatabellen.

Leeds United står också på 29 inspelade poäng, men är två placeringar före Crystal Palace, och har dessutom en match mindre spelad.

Men på det hela taget kan man säga att det rör sig om två jämna lag här, även om deras stil på planen knappast är jämn. Crystal Palace kan blanda riktigt fina prestationer mot topplag med riktiga bottennapp mot de sämre lagen, och har därmed inte kunnat blanda sig i toppstriden alls i år.

En förklaring är också att man har haft stora problem med skador på nyckelspelare, och det är en återkommande faktor även inför den här matchen.

Leeds United har samma problem med jämnheten, men har samtidigt en högstanivå som få andra lag kan matcha i den här serien. Det är egentligen bara lagen allra längst upp i toppen som imponerar mer när de imponerar, än vad Leeds United gör när de har dagen.

Skadorna är en faktor

Men som vi var inne på tidigare har skadorna varit en faktor för bland annat Crystal Palace, och det är det alltså igen. Wilfried Zaha har på något otroligt vis skadat sig ännu en gång och nyckelspelaren kommer därmed inte till spel för sitt Crystal Palace.

Crystal Palace kommer därutöver att sakna ett antal tunga spelare, där Mamadou Sakho, Jeffrey Schlupp, James Tomkins och James McArthur är spelarna som varit med och bidragit tidigare den här säsongen. Men Nathan Ferguson, Connor Wickham och Wayne Hennessey är också skadade, som om det inte räckte med övrigt manfall.

I hemmalaget Leeds United är Rodrigo, Gaetano Berardi, Diego Llorente, Robin Koch och Ian Poveda-Ocampo inte med i den här matchen, medan Adam Forshaw inte heller spelar.

Crystal Palace vann höstens möte med hela 4-1 på hemmaplan, ett ganska oväntat resultat så här i efterhand. Nu har man två raka vinster och bör av den anledningen ha chansen att ställa till det.

Men med tappen i bortalaget tror jag på hemmalaget här.

Leeds United vinner spelas till 1,91 gånger smeten hos Hajper.

  Rygga spelet hos Hajper – 100 kronor gratis!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leeds United vinner
Odds: 1,91
Bolag: Hajper
Spelstopp: 21:00, måndag 8 februari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: