Speltips Leeds – Everton 21/8: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 21 augusti 2021

Efter en mardrömsstart på Premier League-säsongen ska Leeds försöka resa sig då man tar emot Everton i sin hemmapremiär. Matchen spelas lördagen den 21 augusti med avspark kl 16.00 på Elland Road.

Leeds – Everton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev ingen lyckad premiär för Leeds borta mot ärkerivalen Manchester United när Premier League drog igång förra helgen. Försvarsspelet rämnade och det rann iväg till en 5-1-förlust och mardrömsstarten var ett faktum.

Samtidigt kan man argumentera för att det inte är lika illa för Marcelo Bielsas Leeds, som för andra lag, att förlora med den här typen av siffror. Det är på sätt och vis en del konceptet att när spelidén sitter så är man fantastiska men när det fallerar kan det se ut så här.

Att förlora med fyra mål mot Manchester United är dock aldrig okej om man är Leeds och nu gjorde man just det – för andra gången i rad på Old Trafford.

Nu väntar en hemmapremiär mot ett Everton som har en betydligt mer positiv känsla med sig efter sin hemmapremiär mot Southampton.

Efter en trevande inledning och direkt svag första halvlek vaknade man ordentligt i andra halvlek. Richarlison kvitterade Southamptons 1-0-ledning per omgående och med kvarten kvar av matchen kom 2-1 och sedermera 3-1.

Den förre Liverpool-managern Rafa Benitez fick därmed en kanonstart på Goodison Park som ny ansvarig för laget på andra sidan ån.

På Evertons skadelista finns Moise Kean, James Rodriguez och troligen saknas även Andre Gomes. Hos hemmalaget saknas Diego Llorente och Adam Forshaw.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos william hill!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämna förutsättningar

Förutsättningarna är jämna inför det här mötet. I synnerhet om vi ser till förra säsongens resultat. Då slutade lagen på exakt samma poäng, men där Leeds blev nia och Everton tia i tabellen på grund av målskillnad.

Ser vi till just målfabrikationen skiljde det emellertid ganska mycket mellan lagen. Leeds gjorde 62 mål förra säsongen och Everton endast 47.

Evertons tionde plats var ett godkänt resultat av Carlo Ancelotti men för att ta ytterligare kliv uppåt krävs framförallt en vassare offensiv. I den bemärkelsen kändes valet av Rafa Benitez som ny tränare inte självklart. Nu gjorde man tre mål i premiären och det var nog extra viktigt för att undvika den typen av kritik.

I kraft av hemmaplansfördel står Leeds som favoriter i det här mötet hos spelbolagen. En rak etta ges till ett odds omkring 2.28.

Förra säsongen vann Everton på Elland Road med 2-1 medan Leeds vann det första mötet med 1-0 på Goodison Park.

Av premiäromgången att döma är det fördel Everton, men jag tror att Leeds kommer visa upp en klart mycket bättre sida inför sin hemmapublik. Viktige Kalvin Phillips vilades mot Man United men bör kunna spelas nu. Leeds har en högstanivå som Everton inte riktigt kan mäta sig med och får man bett i sitt presspel bör man ha goda chanser att vinna den här matchen.

Men styrkeförhållande är, som sagt, jämna och framförallt tror jag på en öppen matchbild. Leeds spelsätt bjuder in till det och förra säsongen hade man ett snitt på 3.05 (gjorda/insläppta) mål per match, vilket gjorde dem till seriens tredje målgladaste lag.

Därför blir mitt spel att det kommer göras över 2.5 mål och att båda lagen gör mål till 1.87 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.87
Bolag: William Hill
Spelstopp: 16:00, lördag 21 augusti 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: