Speltips Leeds – Everton 3/2: Passar det gästerna?

Simon Pålsson Publicerat: 3 februari 2021

Everton har tappat stinget lite på slutet, men bör gynnas av matchbilden som Leeds United öppnar upp för den 3 februari 2021.

Leeds. Everton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En viktig del av analyser inför matcher i fotbollens värld är spelfilosofierna och hur dessa kommer att reagera mot varandra. Det allra mest tydliga exemplet vi har i den engelska fotbollen heter Leeds United.

Det spelar nästan ingen roll vilket lag som Marcelo Bielsa tar sig an, oavsett motstånd ser han alltid till att Leeds United spelar en offensiv, öppen fotboll, med många involverade spelare i offensiven och ett lag som vågar pressa högt.

Det är ett spelsätt som har enorma brister och som leder till att man många gånger hamnar i dåliga positioner, men det är också ett vägvinnande sätt att spela fotboll i de allra bästa stunderna. Det är också oerhört underhållande.

Everton har haft en tendens att fastna i lite mer krampaktiga matcher på slutet och baserat på formen, samt resultatraden, har det inte gynnat laget.

Därför tror jag att det kan vara en fördel för Carlo Ancelottis lag att matchen i sig är dömd att bli öppen och lite mer lätt när Leeds United står på andra sidan.

Offensiv kraft i båda lagen

Patrick Bamford är i ett ruggigt slag för Leeds United just nu, och anfallaren stod för både två assist och ett mål i den senaste omgången. Det känns som att han och ett antal andra offensiva spelare har hittat ett bra momentum nu. Det sägs att han är lite tveksam till spel här, men jag tror inte att man komme ratt sätta honom på bänken ändå.

I bortalaget har Allan, Fabian Delph, Niels Nkounkou och Jean-Phillipe Gbamin varit borta från spel under en längre period. Ingen av spelarna spelar här heller.

Senast dessa båda lag spelade mot varandra vann Leeds United med 0-1 på bortaplan, men nu tänker jag mig en klart mer öppen historia.

Över 2,5 mål spelas till 1,69 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,69
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:30, onsdag 3 februari 2021
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: