Speltips Leeds – Everton 30/8: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 30 augusti 2022

Leeds tar emot Everton i den femte omgången av Premier League. Matchen spelas tisdagen den 30 augusti 2022 med avspark kl 21:00 på Elland Road.

Leeds – Everton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leeds United kommer från en kämpig säsong och många förutspådde att man skulle få det minst lika tufft den här säsongen. I den bemärkelsen har man överraskat positivt då man plockat sju poäng på de fyra första omgångarna av Premier League.

I lördags åkte man dock på sin första förlust då man ställdes mot ett än formstarkare Brighton på bortaplan. Hemmalaget var i stora delar det dominerande laget och vann således rättvist med 1-0.

Leeds blev därmed i någon mån nedplockade på jorden efter den mycket fina 3-0-segern hemma mot Chelsea i omgången innan. Trots förlusten senast lär man komma med en god känsla då man har tre raka hemmasegrar i bagaget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Everton har inte övertygat

Precis som Leeds så kommer Everton från en tuff förra säsongen där man, med nöd och näppe, kunde klamra sig kvar i Premier League. Till skillnad från Leeds så är det inte mycket i deras säsongsinledning som talar för att man kommer få en behagligare resa den här säsongen.

Everton inledde med två raka förluster mot Chelsea och Aston Villa och därefter två raka 1-1-matcher. Att man lyckats ta de två poängen ska man emellertid vara glada för.

I lördags hade man stolpar och ribba att tacka för att man kunde få med sig ett kryss borta mot Brentford. Hemmalaget var genomgående det bättre laget men det blev alltså delad pott. I omgången dessförinnan såg man ut att gå mot en förlust hemma mot Nottingham, men där lyckades man kvittera i den 88:e minuten.

Förra säsongen tog Everton en poäng mer än Leeds och de förstnämnda vann också med 3-0 hemma när lagen senast möttes. Matchen på Elland Road i den andra omgången slutade 2-2.

Leeds gäller nu som favoriter inför det här mötet och det finner jag fullt rimligt. De har sett oväntat starka ut, framförallt på hemmaplan, och deras nyförvärv har direkt hittat rätt i Jesse Marschs system. För Evertons del har det sett kärvare ut med en brasklapp för att värvningen av Maupay kan komma att höja kapaciteten.

Som jag ser det har Leeds goda chanser till tre poäng här. Mitt spel blir därför en rak etta, att Leeds United vinner till 2.22 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leeds vinner
Odds: 2.22
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, tisdag 30 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: