Speltips Leeds – Liverpool 17/4: Framåtlutat

Axel Sjödin Publicerat: 17 april 2023

Båda lagen har mycket att spela för då Leeds välkomnar Liverpool till Elland Road under måndagskvällen.

Leeds - Liverpool

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Leeds är som bekant indragna i bottenstriden, och de behöver alla poäng de kan få i nuläget. För Liverpools del så har Champions League-tåget med all förmodan redan lämnat perrongen, då de har tolv poäng upp till fjärdeplatsen i nuläget. Men de riskerar att missa Europa helt och hållet ifall de inte börjar rada upp trepoängare nu framåt slutet.

Det har varit väldigt blandade resultat för Leeds del under de senaste omgångarna, men de har i alla fall lyckats skaka fram två segrar mot Wolverhampton och Nottingham Forest på deras fyra senaste matcher, vilket har gjort att de befinner sig ett par placeringar ovanför strecket i nuläget.

Leeds borde dock ha haft goda chanser till poäng i den senaste omgången också, men de föll hårt mot Crystal Palace hemma. Leeds såg ut att vara det bättre laget i den första halvleken, men kollapsade totalt i den andra, där Roy Hodgsons manskap öste in mål på ett sätt som klubben inte har gjort på hela säsongen.

Försvarsmässigt så kan man knappast påstå att Leeds har övertygat på senaste och det kan bli tufft att stå emot Liverpool på måndag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liverpool har inte presterat på bortaplan

Ett annat lag som verkligen har blandat och gett under säsongen är Liverpool, som stod för en stark insats hemma på Anfield i den senaste omgången. Arsenal tog en tidig tvåmålsledning, men därefter så var det Liverpool som kontrollerade matchen. De tryckte på ordentligt i andra halvlek och lyckades kvittera sent, trots att de tidigare missat en straff, och var väldigt nära att få in ett sent segermål.

Även om Liverpool imponerade senast så har de sällan lyckats stå för två starka insatser i rad sett över säsongen. De har varit betydligt starkare hemma på Anfield än vad de har varit på resande fot, där de bara har lyckats skrapa ihop 13 poäng på 15 matcher – ett riktigt underbetyg för en klubb av Liverpools storlek.

Därmed så känns spelet på den raka tvåan inte särskilt lockande för de låga odds som erbjuds. Liverpool har nämligen bara vunnit tre bortamatcher under hela säsongen hittills. Men det kan mycket väl bli en målrik match med tanke på hur Leeds matcher har sett ut under senare tid. Vi spelar därmed på över 2,5 mål kombinerat med att båda lagen gör mål för 1.86 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.86
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, måndag 17 april
TV: 
Stream:  viaplay logo