Speltips Leeds – Liverpool 19/4: Fullt ös

Simon Pålsson Publicerat: 19 april 2021

Liverpool jagar tre viktiga poäng borta mot ett kontringsstarkt Leeds United i Premier League den 19 april 2021.

Leeds United - Liverpool

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är konstiga tider i den europeiska fotbollen efter att man i helgen annonserat The Super League ska vara någon slags transnationell liga för de allra största, bästa klubbarna runt om i Europa.

Låt oss inte fokusera på det nu, utan tänk istället på det livsviktiga mötet mellan Leeds United och Liverpool måndagen den 19 april 2021. Det är ett synnerligen viktigt möte för båda lagen, eftersom det är Europaplatser som hägrar i tabellen.

Just nu står båda lagen utanför Europa inför nästa säsong, men Liverpool har med sina tre raka vinster ätit ikapp en del av avståndet uppåt och har nu en reell chans att nå Champions League eller Europa League till nästa säsong.

Leeds United har också visst häng, men för deras del gäller det nog att vinna resten av matcherna, eller nära därpå i alla fall, för att överhuvudtaget ha chansen att nå Europaspel till nästa säsong.

Båda lagen har hur som helst bra form och premiären från i höstas, 4-3 till Liverpool, gör att förhoppningarna på den här specifika matchen är höga.

Dagens bästa speltips

Leeds United kan i stora drag formera sin starkaste elva här och mot Liverpool är det nästan tvunget för att man ska ha en god chans att göra ett bra resultat.

Men som säsongen har artat sig är det inte omöjligt att Leeds United faktiskt får anses vara ett lag som kan slå Liverpool. Det skiljer bara sju poäng mellan lagen i tabellen och en vinst för hemmalaget här gör det spännande i den interna lilla fighten om vilket av lagen som egentligen ska hamna högst upp.

Rodrigo är inte tillgänglig för hemmalaget, som om man har otur får spela utan Raphinha också. Däremot är Jack Harrison förmodat tillbaka igen och det kommer att vara en spelare som stärker laget från start.

Att det finns stora problem med skador i Liverpool har varit vida känt hela säsongen och det är just mittbacksproblematiken som är deras stora käpphäst i år. Det är det som man försöker använda som förklaring till de svaga sportsliga resultaten på flera fronter.

Alla tre ordinarie mittbackar, om man kan säga så, är borta inför den här matchen också. Det gäller även Jordan Henderson, men kanske även Kelleher och Curtis Jones. Allt annat än optimala förutsättningar nu också alltså.

Två i grunden så offensiva lag borde bjuda upp till dans. Båda lagen göra mål spelas till 1,65 gånger smeten hos Hajper.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,65
Bolag: Hajper
Spelstopp: 21:00, måndag 19 april 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: