Speltips Leeds – Manchester City 3/10: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 2 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Leeds United ser pigga ut i sin offensiv, men släpper in för många, för enkla mål. Nu möter laget Manchester City den 3 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Baserat på inledningen på Premier League står vi inför en intressant säsong där ett par nya ansikten verkligen ser ut att ha tagit kliv, och där nya klubbar kommer in för att röra om i grytan ordentligt.

Leeds United är väl egentligen det allra tydligaste exemplet på ett lag som vill röra om i grytan, och med en tränare som Marcelo Bielsa blir det oundvikligen att man gör så. Det märktes direkt i premiären mot Liverpool där man höll på att skrälla till sig poäng, och gjorde hela tre mål på ett av världens bästa lag.

Men det har också visat sig i matcherna därefter, där det blir tydligt att Leeds United släpper in lite för många mål, och möjligen satsar aningen för mycket på att gå offensivt på ett sätt som snart straffar sig.

Och när det gäller lag som kan straffa motståndare är Manchester City kanske bäst i klassen. Den offensiv som finns att tillgå, med flera kontringsstarka spelare som alltid får plats i startelvan, är det som upplagt för att Pep Guardiola ska få se många mål här.

Inledningen på deras säsong har inte heller varit helt optimal, så där finns ett extra tydligt incitament att faktiskt göra ett bra resultat och en gedigen prestation. Det kan innebära att man vill trycka in många mål framåt också.

Manchester City är favoriter

Leeds United är inte helt enkla att få grepp om så här inledningsvis, men det som imponerar är att man gör bra resultat utan ett par av sina viktigaste spelare. Min personliga favorit Pablo Hernandez, som de senaste säsongerna varit den allra bästa spelaren i hela Championship i mina ögon, har inte varit fullt skadefri än och nu har man dessutom oturen av att han är ännu mer illa däran och inte kan spela.

Vid sin sida på en lite för lång frånvarolista har spanjoren också Gaetano Berardi, Kiko Casilla och Adam Forshaw. Det kan man inte beteckna som optimala förutsättningar. Det ska också sägas att Jack Harrison står över den här matchen eftersom han har kopplingar till Manchester City.

Om vi ser till namnen får man såklart säga att tappen i Manchester City är tyngre – med de offensiva stjärnorna Gabriel Jesus och Sergio Aguero som huvudnamn – men bredden på truppen gör att man bör kunna hantera detta bättre. Ruben Dias blev klar i veckan, som ny mittback, och väntas nu gå rakt in i startelvan.

Men Joao Cancelo och John Stones kan inte spela, och för närvarande sitter mittfältaren Ilkay Gundogan i isolering efter att ha dragit på sig corona. Därmed tar man inga risker med honom och han spelar vad det ser ut inte matchen. Det kommer ju ett landslagsuppehåll nu också som gör att man tar ännu färre risker. Det kommer naturlig vila alldeles snart alltså.

Här tror vi att Leeds United kan komma ner lite till verkligheten igen, och känslan är att man kommer ha det svårt att hålla tätt.

Manchester City -1,5 spelas till 2,05 gånger smeten hos bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,5
Odds: 2,05
Bolag: bet365
Spelstopp: 18:30, lördag 3 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: