Speltips Leeds – Manchester City 30/4: Mycket på spel

Martin Efvergren Publicerat: 30 april 2022

Mycket står på spel när Leeds United tar emot Manchester City i Premier League. Matchen spelas lördagen den 30 april 2022 med avspark kl 18.30 på Elland Road.

Leeds – Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leeds United har fått känna på vad den svåra andra säsongen innebär och nu kämpar man med näbbar och klor för att säkra kontraktet i Premier League till nästa säsong. Tränarskiftet då Jesse March tog över har inneburit en positiv effekt och man kommer till den här matchen med fem raka matcher utan förlust. Nu väntar emellertid tuffa matcher mot Manchester City följt av Arsenal och Chelsea i de tre kommande omgångarna.

Leeds trend är god men man kan inte på något vis andas ut. På de fem senaste matcherna har man tagit elva välbehövliga poäng. I måndags spelade man 0-0 borta mot Crystal Palace och dessförinnan slog man Watford med 3-0 borta.

Nu väntar så en på pappret knivigare uppgift då man gästas av ett titeljagande Manchester City.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett bättre Leeds än senast

Manchester City har vunnit sina två senaste matcher i Premier League utan problem. På hemmaplan har man då med god marginal besegrat Brighton och Watford.

I tisdags spelade man sedan semifinal i Champions League där man gästades av Real Madrid i det första mötet. Det blev en fartfylld och underhållande tillställning som Man City till slut vann med 4-3. Returen spelas i Madrid på onsdag nästa vecka.

Leeds och Manchester City möttes senast i Manchester i december där Marcelo Bielsas Leeds föll med hela 7-0. Det resultatet stod i bjärt kontrast till förra säsongens då Leeds faktiskt vann bortamötet samt kryssade på Elland Road.

Mycket står nu på spel för båda lagen i motsatt ände av tabellen. Leeds har ryckt upp sig rejält under Marschs regi, men gäller här som stora underdogs. Ett rakt spel på att Man City vinner ger endast omkring 1.31 gånger insatsen.

Det blev alltså utklassning när lagen senast möttes, men mycket talar för att det kommer att bli en jämnare match den här gången. Ett Leeds på uppgång lär ha ett massivt hemmastöd i ryggen och Man Citys intensiva spelschema talar inte till deras fördel

Manchester Citys defensiv övertygande inte mot Real Madrid i veckan och jag tror att Leeds kommer att få en del omställningslägen i den här matchen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.84 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.84
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:30, lördag 30 april 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: