Speltips Leeds – Southampton 2/4: På uppgång

Martin Efvergren Publicerat: 1 april 2022

Ett Leeds United på uppgång gästas av Southampton i Premier League. Matchen spelas lördagen den 2 april 2022 med avspark kl 16:00 på Elland Road.

Leeds – Southampton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leeds United var riktigt illa ute, men ser nu ut att vara på väg att få önskad effekt på tränarskiftet som gjordes för en dryg månad sedan. Jesse Marsch har nu lett laget i fyra matcher och man kommer från två raka vinster i Premier League.

Efter förluster mot Leicester och Aston Villa kunde Marschs manskap till slut ta en efterlängtad seger i bottenmötet mot Norwich. Det blev en dramatisk avslutning där Leeds avgjorde på tilläggstid och det var en sådan typ av vinst som kan få en säsong att vända.

Och mycket riktigt skulle Leeds komma att göra det igen i matchen därefter. Då låg man under med 2-0 borta mot Wolverhampton, men efter att hemmalaget dragit på sig en utvisning så vände Leeds på steken fullständigt. På nytt avgjorde man på tilläggstid då Ayling satte det avgörande 3-2-målet.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1000 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel hemmalaget

Om Leeds är ett lag på uppgång så är Southampton det motsatta. De hade en riktigt fin trend sedan årsskiftet men den har nu tvärt kommit av sig. Southampton kommer nu till det här mötet med fyra raka förluster bakom sig.

Strax innan landslagsuppehållet föll man med 4-1 hemma mot Manchester City i FA-cupen och dessförinnan hade man tre raka förluster i Premier League. I den senaste ligamatchen föll man oväntat med 2-1 hemma mot bottenlaget Watford.

Leeds och Southampton möttes senast i oktober och det var då hemmalaget Southampton som vann med 1-0 mot Marcelo Bielsas Leeds.

Ser vi till oddssättningen inför den här matchen så är förutsättningarna jämna. Leeds gäller emellertid som knappa favoriter då ett spel på hemmalaget ger omkring 2.45 gånger insatsen.

Leeds läge i botten av tabellen är fortsatt pressat, men med två riktigt sköna segrar i ryggen lär man komma med en god känsla till den här matchen. Marschs manskap har vunnit ett positivt momentum medan Southampton har tappat sitt och i min bok talar det mesta för hemmalaget här.

Patrick Bamford startade senast mot Wolves men fick kliva av efter drygt 20 minuter och kommer inte till spel på ett par veckor. Därtill saknas Junior Firpo men i stort ser skadeläget bättre ut än tidigare för Leeds.

Framförallt har man delvis vunnit tillbaka självförtroendet och det betyder förstås allt. Jag finner anledning att tro att Leeds fortsätter att surfa på den här positiva vågen och mitt spel blir Leeds 0 (asian handicap) till 1.77 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100% upp till 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leeds 0 (asian)
Odds: 1.77
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, lördag 2 april 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: