Speltips Leeds – Southampton 23/2: Målfokus

Simon Pålsson Publicerat: 23 februari 2021

Leeds United och Southampton gör upp i tisdagens Premier League, med avspark redan 19:00 tisdagen den 23 februari 2021.

Leeds United - Southampton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är såklart Champions League-åttondelsfinalerna som är tänkta att hamna i fokus på tisdagen, men för att få ihop det haltande spelschemat som många ligor lider av har man givits tillåtelse att klämma in ligamatcher på den här Europadagen.

Leeds United och Southampton står båda på enbart 24 spelade omgångar i Premier League hittills, att jämföra med 25 matcher som merparten av lagen har spelat. Det ger båda en chans att få en liten hävstångseffekt på eventuella poäng här. Och det gör att tabellen äntligen kan sluta halta.

Men vad ska man då tro om matchen?

Efter att Fulham vaknat till liv i botten är det här två lag som inte riktigt kan räkna hem sina säkrade kontrakt för nästa säsong än. Men det ska otroligt mycket till för att man inte ska spela i Premier League säsongen 2021/2022.

Leeds United har varit en positiv injektion den här säsongen och det här motståndet bör passa lagets sätt att spela ganska bra.

Min känsla är också att det kan passa Southampton att ligga lite på rulle mot ett i grunden väldigt offensivt lag. Det gör att målspelen lockar på förhand här.

Odds på Premier League

Efter att ha haft ett par tunga spelare borta på senare tid ser det lite ljusare ut för Marcelo Bielsa och hans Leeds United inför den här matchen. Men sett till numerären är det ändå anmärkningsvärt många spelare borta.

Robin Koch, Gaetano Berardi, Ian Poveda-Ocampo och Adam Forshaw kommer inte till spel. Det gör förmodligen inte heller Rodrigo eller Kalvin Phillips. Däremot ska man ha med sig att Diego Llorente fanns med på bänken senast och att det mesta pekar på att han ska kunna starta här. Men är det verkligen läge att matcha honom så hårt direkt? Det återstår att se.

Southampton har återigen Kyle Walker-Peters, Michael Obafemi, William Smallbone och Theo Walcott utanför sin matchtrupp. Ibrahima Diallo och Stuart Armstrong är också tveksamma till spel.

Efter poängen sist är känslan att Southampton är försiktigt på gång. Ett välbehövligt statement efter den horribla inledning på 2021 som man har haft.

Över 2,5 mål spelas till 1,67 gånger såsen hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,67
Bolag: Betfair
Spelstopp: 19:00, tisdag 23 februari 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo