Speltips Leeds – Tottenham 26/2: I fritt fall

Martin Efvergren Publicerat: 25 februari 2022

Ett Leeds United i fritt fall tar emot Tottenham Hotspur i Premier League. Matchen spelas lördagen den 26 februari 2022 med avspark kl 13:30 på Elland Road.

Leeds – Tottenham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I och med 6-0-förlusten mot Liverpool i Premier League i onsdags har Leeds släppt in hela 16 på mål på de fyra senaste matcherna. På de fem senaste matcherna har man bara tagit en poäng och läget börjar nu se riktigt illa ut för Marcelo Bielsas manskap.

Efter 25 spelade matcher har Leeds tagit 23 poäng. Därmed är man tre poäng före Burnley som ligger under strecket. Burnley har emellertid två matcher färre spelade än Leeds.

Det blev alltså en förnedrande förlust på Anfield i veckan. Dessförinnan svarade man för en bättre insats där inställningen var en helt annan då man föll med 4-2 hemma mot rivalen Manchester United.

Om Leeds ser ut att vara i fritt fall så är Tottenham Hotspur inte jättelångt ifrån att stämma in på samma beskrivning. Deras imponerande insats mot Manchester City i helgen väger förstås upp en hel del, men bortsett från den matchen har det sett riktigt illa ut på sistone.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1000 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Krismöte

Antonio Conte och hans Tottenham hoppades säkerligen på att segern mot Manchester City i lördags skulle bli någon slags vändpunkt i rätt riktning. Men de ambitionerna sköt Burnley i sank då man i onsdag besegrade Spurs med 1-0 på Turf Moor.

Det blev väldigt mycket mer av en Burnley-match i regn och rusk där Tottenham inte hade något motmedel mot hemmalagets direkta kraftfotboll. Den förlusten innebär att Spurs har förlorat fyra av de fem senaste ligamatcherna. I tabellen ligger man därmed på åttonde plats med 39 poäng efter 24 matcher.

Leeds och Tottenham möttes senast i november i London och det var då hemmalaget som gick segrande med 2-1. Hos spelbolagen gäller Tottenham också som favoriter inför den här matchen då en rak tvåa ger omkring 1.94 gånger insatsen.

Conte satte, mer eller mindre, sin plats som manager till förfogande efter förlusten mot Burnley. Han framstod då som på gränsen till uppgiven och man kan förstå att detta var en förlust som tog hårt.

Det är nog inte helt fel att kalla det här för ett krismöte. För Leeds del är läget prekärt och man måste hitta ett sätt att stoppa blödningen. Skadorna på nyckelspelarna Phillips, Bamford och Cooper gör inte saken lättare.

Båda lagen saknar självförtroende för tillfället och utgången av matchen känns ganska oviss. Det mesta talar ändå till Tottenhams fördel. Framförallt finns det anledning att tro att det kommer göras en del i den här matchen. Det baserar jag främst på de stora luckorna som finns i Leeds defensiv just nu. Mitt spel blir att därför att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.66 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100% upp till 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.66
Bolag: Bethard
Spelstopp: 13:30, lördag 26 februari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: