Speltips Leeds – Tottenham 28/5: Ska mycket till

Axel Sjödin Publicerat: 28 maj 2023

Leeds spelar sin sista hemmamatch på Elland Road för säsongen och har kniven mot strupen i mötet mot Tottenham.

Leeds - Tottenham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leeds ligger inte bra till inför den sista omgången och måste vinna mot Tottenham för att ens ha en chans att hålla sig kvar i Premier League. De står inför omgången på 31 poäng, samma som Leicester, och två poäng bakom Everton på 33 poäng. Då Leicester och Everton båda dessutom har bättre målskillnad så är det flera resultat som måste gå Leeds väg på söndag.

Det har varit en säsong av många missade möjligheter där Leeds under långa perioder har spelat bra, men har saknat förmågan att omvandla spelet till resultat. Trots hans grandiosa självbild har Sam Allardyce inte lyckats vända utvecklingen, även om det har varit tufft motstånd i de tre matcher han har lett laget.

Att Leeds bara har lyckats plocka två poäng på de åtta senaste omgångarna är dock alarmerande och ingen kan påstå att en eventuell nedflyttning inte är välförtjänt. Det stod tidigt klart att bottenstriden skulle bli tuff i år och Leeds har varit det klart svagaste laget under slutspurten.

De stod för en bra insats mot Newcastle i deras senaste match på Elland Road, men förlorade därefter rättvist mot West Ham förra omgången. Vi får se ifall de mot alla odds kan hålla sig kvar, men det finns inte mycket som har pekat på det under de senaste månaderna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tottenham har fortfarande något att spela för

Att Leeds möter ett Tottenham som fortfarande har något att spela för är inte goda nyheter för hemmalaget. Spurs är en poäng bakom Aston Villa på sjundeplatsen, som innebär spel i Conference League. Det är förvisso inte otänkbart att ett lag som Tottenham inte är särskilt pigga på idén att spendera sina torsdagskvällar i Europas tredjeturnering, men att missa Europa helt hade också varit ett slag.

Tottenham är dock knappast något mardrömsmotstånd i nuläget. De har bara vunnit en av sina sju senaste matcher och har verkligen haft djupa dalar i en säsong som de flesta nog helst lär vilja glömma snabbt. De kommer senast från en tung 1-3-förlust hemma mot Brentford i en match där de förmodligen borde ha kunnat få med sig mer. Oavsett hur söndagens match slutar lär Tottenham vara glada över att säsongen är över.

Förhoppningsvis bjuds vi på en lika underhållande match som när de båda lagen möttes i höstas i en dramatisk 4-3-match som Spurs tillslut vann. Leeds tog ledningen tre gånger om då och har fortfarande inte blivit bättre på att avgöra matcher sedan dess. Vi kombinerar därmed ett spel på att båda lagen gör mål med dubbelchansen X2 för lockande 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2 & BLGM
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:30, söndag 28 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo