Speltips Leeds – Tottenham 8/5: Måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 7 maj 2021

Tottenham Hotspur behöver tre poäng i jakten på Europa. Nu spelar man borta mot ett Leeds United som man ska slå i Premier League.

Leeds United - Tottenham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som säsongen har artat sig på slutet är det här ett möte som sticker ut lite på förhand och som verkligen kan bli någonting extra, inte minst med tanke på vad som ligger i potten för åtminstone ett av lagen.

Tottenham Hotspur har en mardrömslik säsong bakom sig, i vissa avseenden, och valde som bekant att göra sig av med José Mourinho som sin manager tidigare i vår. Ryan Mason har tagit över och har fått bra styr på laget.

Nu har Tottenham Hotspur två raka vinster i Premier League och närmar sig med stormsteg Europaplatserna i tabellen. Champions League är fem poäng bort och det ska mycket till för att man når dit, men det finns en liten chans. Då måste man vinna resten av sina matcher.

Därför räknar jag iskallt med att Tottenham Hotspur går på knock i den här matchen. Allra minst behöver man nå Europa League och då måste man vinna här.

Leeds United är säkert placerade i mitten av tabellen, utan någonting att spela för, och med en uppenbar nedåtgående spiral i både prestationer och resultat på slutet.

Odds i Premier League

Raphinha är på vissa sätt ett nyförvärv som verkligen har visat sig vara en bra värvning för Leeds United, men på andra sätt kan man ställa sig frågande till om den här brassen är någonting att satsa på. Det är alldeles för låg närvaro i matcherna från hans sida. Inför helgens möte med Tottenham Hotspur är han åter utanför laget.

Kalvin Phillips och Helder Costa kommer inte heller att kunna spela, och som bekant spelar Adam Forshaw inte mer den här säsongen.

Tottenham Hotspur har fått fart under sina vingar sedan Ryan Mason tog över som tillfällig tränare och han finns med även den här gången. Ben Davies är utanför laget för Spurs, som också kan sakna Giovani Lo Celso. Å andra sidan har man en stark startelva att kunna formera ändå.

I det första mötet mellan lagen den här säsongen vann Tottenham Hotspur stort och jag räknar åter med en säker vinst för Spurs.

Tottenham Hotspur vinner spelas till 2,06 gånger smeten hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tottenham Hotspur vinner
Odds: 2,06
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:30, lördag 8 maj 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: